Lolland Kommune vinder hæderspris

Lolland Kommune bliver hædret for at være "Årets Spil Dansk Kommune". Med hæderen følger også 10.000 kroner, som skal bruges på nye musikalske tiltag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Lolland Kommune bliver hædret for at være "Årets Spil Dansk Kommune 2016". 

Med prisen følger også 10.000 kroner, som skal bruges på nye tiltag, der skal  skabe udvikling i det lokale musikliv. 

Hvis man ikke har hørt om Spil Dansk før, er det musiklivets festuge og Danmarks største musikbegivenhed. Festugen byder altså på arrangementer på alt fra skoler, sygehuse, spillesteder, virksomheder, biblioteker, kirker og kulturhuse.

quote I fire år har Lolland været en særdeles aktiv Spil Dansk Kommune, og vi mærker en smittende begejstring fra de passionerede folk, vi samarbejder med

Ricco Victor, direktør for Spil Dansk

Kunstnere og arrangører er en blanding af professionelle, amatører, frivillige og lokale ildsjæle. Og det har Lolland Kommune klaret særdeles godt. 

Lolland udmærkede sig

Lolland Kommune - som var en af de 23 Spil Dansk Kommuner – udmærkede sig ved, at kulturmedarbejdere fra kommunen og musikskolensatte gang i en lang række musikarrangementer i samarbejde med lokale arrangører.

- I fire år har Lolland været en særdeles aktiv Spil Dansk Kommune, og vi mærker en smittende begejstring fra de passionerede folk, vi samarbejder med. Når man brænder for musikken, så tænder man også andres lyst til at deltage. Og det ses tydeligt - i form af de mange vellykkede Spil Dansk arrangementer - at man er lykkedes med at involvere lokale amatører og professionelle, siger Ricco Victor, direktør for Spil Dansk, i en pressemeddelelse. 

- Lolland Kommune har fået maksimalt ud af de mange arrangementer i Spil Dansk kommunepakken, og vi glæder os til at bygge videre på det gode samarbejde. Lolland har nemlig sat Spil Dansk på den kommunale finanslov, så det lover godt for de næste års fokus på den danskproducerede musik og mulighederne for det lokale musikliv.

quote  Jeg er glad for, at man med de netop afsatte midler kan sikre en fortsat udvikling af den lokale Spil Dansk festival

Louise Boye Moe, Kultur- og fritidskonsulent ved Lolland Kommune 

Pris på 10.000 kroner

Prisoverrækkelsen finder sted torsdag den 23. februar, hvor Ricco Victor vil overrække prisen på 10.000 kroner. Hæderen går til hele Lolland Kommune, og pengene tildeles det lokale projekt Lolland Synger, som ønsker at lave et korprojekt med deltagelse af både voksen-og børnekor, der mødes om et nyskrevet værk.  

- Det har været en fornøjelse at arbejde med Spil Dansk styregruppen og se konceptet blomstre lokalt. Kompetente kræfter har arbejdet på højtryk og har forstået at netværke og udbygge Spil Dansk konceptet, så der har været ”noget for alle”. Jeg er glad for, at man med de netop afsatte midler kan sikre en fortsat udvikling af den lokale Spil Dansk festival, lyder det fra Kultur- og fritidskonsulent ved Lolland Kommune, Louise Boye Moe. 

Prisoverrækkelsen foregår i Musikhuset, Østre Landevej 6, 4930 Maribo.