¨

Lolland Kommune vil lokke flere akademikere til

Foto: TV ØST

Lolland Kommune vil tiltrække flere akademikere. Derfor var Akademikernes A-kasse tirsdag på besøg hos virksomheder og skrev under på en samarbejdsaftale.

Virksomheden Alfa Laval fra Nakskov fik tirsdag eftermiddag besøg af Akademikernes A-kasse. Virksomheden mangler ikke akademikere lige nu, men er altid på udkig efter højtuddannede medarbejdere, forklarede administrerende direktør, John Åge Lazar. 

- Vi ansætter hele tiden nye akademikere for at kunne opretholde den vækst, som vi har, siger John Åge Lazar. 

Akademikernes A-kasse var også på besøg hos andre virksomheder, for eksempel Femern Bælt, for at se på, hvordan de kan skaffe arbejde på Lolland til deres medlemmer.

- Det, jeg tror er vigtigt, det er at tale området op i stedet for ned. Det er det, vi vil gå hjem og gøre, for Lolland er et fantastisk område at være i, og potentialet er kæmpestort, siger Michael Valentin, administrerende direktør, Akademikernes A-kasse.

 

Underskrev aftale

Lolland Kommune regner med, at der i fremtiden vil mangle akademikere på Sydhavsøerne.

Derfor underskrev Lolland Kommunes borgmester, Holger Schou Rasmussen, tirsdag en aftale med Akademikernes A-kasse, da de også var forbi kommunens jobcenter. De vil samarbejde om at få akademikere fra København til at flytte til Lolland. 

Det kan et firma som Alfa Laval få glæde af i fremtiden.

- Vi vil have de bedste kompetencer ansat og for at tiltrække dem til vores virksomhed, er det nogle gange nødvendigt at kunne tilbyde job til en ægtefælle, der flytter med. Et tæt samarbejde med en a-kasse kan være med til, at vi kan tilbyde de vilkår, siger John Åge Lazar.

04:27 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App