Lolland Kommune: Vi har handlet korrekt

46.000 kroner i flyttehjælp til socialt belastet familie var helt i tråd med reglerne. Det forklarer Lolland Kommune i en pressemeddelelse i dag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Vi har ikke lavet en eneste fejl i sagen. Det har hidtil været budskabet fra Lolland Kommune i sagen om familien fra Lolland, der har fået tvangsfjernet otte børn.

Og svaret fra Lolland Kommune er det samme i kølvandet på den seneste udvikling i sagen. Nemlig at det er kommet frem, at den socialt belastede familie sidste år kunne flytte fra Lolland til et lejet hus i Skanderborg på 520 kvadratmeter med jacuzzi. Lolland Kommune lånte familien 46.000 kroner, så de kunne flytte.

Lolland Kommune udtaler i en pressemeddelelse:

- Det er korrekt, at Lolland Kommune i 2009 ydede familien tilbagebetalingspligtig støtte til at flytte i ny bolig. Tilskuddet blev givet i overensstemmelse med gældende lovgivning. I forbindelse med flytningen underrettede Lolland Kommune tilflytningskommunen - igen i overensstemmelse med gældende lovgivning, fortæller kommunen og fortsætter:

- Lolland Kommune har ikke viden om, at der på noget tidspunkt har været tegn på vold eller seksuelle krænkelser. På det tidspunkt, hvor Lolland Kommune iværksætter en gennemgribende undersøgelse, fraflytter familien kommunen.

Borgmester Stig Vestergaard ønsker ikke at uddybe sagen overfor TV2 ØST i dag.