Lolland Kommune ventede på finansiering: Nu risikerer husejerne at skulle vente igen

Flere husejere i Rødbyhavn har ventet mere end to år at få beskeden om, at deres hus skal rives ned. Nu risikerer de at komme til at vente igen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Frits Søvndal og hans kone bor i et hus i Rødbyhavn. Men det skal nu rives ned, fordi der skal ligge en omfartsvej i forbindelse med byggeriet af Femernbroen på grunden.

I over to år har ægteparret sammen med andre husejere i Rødbyhavn ventet på at få en klar besked fra kommunen.

Men det er der ifølge teknisk direktør i Lolland Kommune, Bjarne Hansen, en forklaring på.

- Vi har ventet på det betalingstilsagn på de 15 millioner kroner, som vi har modtaget nu. For det har været en afgørende forudsætning for, at vi kunne få finansieringen og anlægsopgaven udført, siger han

hus_skal_ned.jpg
Læs også
Endelig afklaring i Rødbyhavn: Husene skal rives ned
hus_skal_ned.jpg
Læs også
Endelig afklaring i Rødbyhavn: Husene skal rives ned

15 millioner kroner er nu bevilget til omfartsvejen

Siden marts måned 2016 har Lolland Kommune gået og puslet med planerne om at bygge en ny omfartsvej i forbindelse med Femern-byggeriet.

quote Det der var Femerns udfordring var, at de ikke havde frigivet anlægsmidler. Det har de fået nu, og det er det, de har meddelt os

Bjarne Hansen, teknisk direktør i Lolland Kommune.

- Vores synspunkt var, at ud fra trafiksikkerhedsmæssige grunde ville det være en klar fordel at omlægge en omfartsvej. Det har vi faktisk været helt enige om i en periode, siger direktør Bjarne Hansen.

Folketinget har for nylig bevilget 15 millioner kroner gik til omfartsvejen ved Rødbyhavn.

Husejere føler sig stavnsbundet
Læs også
Husejere føler sig ladt i stikken
Husejere føler sig stavnsbundet
Læs også
Husejere føler sig ladt i stikken

- Det, der var Femerns udfordring, var, at de ikke havde frigivet anlægsmidler. Det har de fået nu, og det er det, de har meddelt os – at nu ville de kunne medfinansiere vores vejprojekt med en omfartsvej med 15 millioner kroner.

Lolland Kommune skal dog stadig selv spæde til, for at omfartsvejen kan blive en realitet. Hvad det præcise beløb bliver, ved direktøren dog ikke endnu.

- Jeg vil gætte på, at det på anlægsopgaven og med opkøb af de tre ejendomme, det her handler om, så er det et sted mellem 3 og 15 millioner kroner, kommunen skal bidrage med til den samlet anlægsopgave, siger direktør Bjarne Hansen.

Uenighed om handelspris kan trække tingene i langdrag

Hvis kommunen og husejerne kan blive enige om en passende handelspris, så vil processen gå hurtigere. Men det blev de dog ikke. For i mandags var husejerne til møde, hvor de fik mere information om forløbet.

quote Hvis man ikke kan blive enige om en handelspris, vil det tage længere tid

Bjarne Hansen, teknisk direktør i Lolland Kommune.

Her lød kommunens bud på 700.000 kroner, hvilket Frits og Lone Søvndal ikke accepterede.

- Hvis man ikke kan blive enige om en handelspris, vil det tage længere tid. Det skyldes, at den lokalplan, der er under behandling, skal være endeligt vedtaget, før man kan bruge den i ekspropriationssag, siger Bjarne Hansen.


Nyhedsoverblik