Lolland Kommune svigtede udsat familie

I sagen om tvangsfjernelsen af otte børn i Brønderslev har Det Sociale Nævn afgjort, at den tidligere bopælskommune, Lolland, har svigtet mest.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

 

Det kan komme til at koste Lolland Kommune dyrt, at kommunen svigtede i sagen om tvangsfjernelse af otte børn i den såkaldte Brønderslevsag.

Her blev børnene i hast tvangsfjernet fra deres hjem i Serritslev, da forældrene blev anholdt, sigtet for vold og seksuelle overgreb.

Nu har Det Sociale Nævn fastslået, at det først og fremmest var familiens tidligere bopælskommune, Lolland Kommune, der har svigtet i sagen og derfor skal betale for de otte børns anbringelser. Det oplyser avisen Kommunen.

Lederen af familieafdelingen i Brønderslev, Carsten Bach, er ikke overrasket over afgørelsen.

- Bare anbringelserne løber op i fem millioner kroner, siger Carsten Bach.

Til gengæld siger Lollands borgmester, Stig Vestergaard (S), at kommunen har gjort, hvad den kunne i sagen.

- Nu har vi 14 dage til at læse afgørelsen grundigt igennem, og så beslutter vi os for, hvordan vi skal forholde os. Det er den eneste kommentar, jeg har nu, siger Stig Vestergaard til Kommunen.

Det var Brønderslev Kommune, der klagede til Det Sociale Nævn over, at Lolland Kommune tilsyneladende havde forholdt sig passiv over for den viden, man havde om familiens forhold, inden den rejste fra kommunen.