¨

Lolland kommune lukker døgntilbud

Foto: TV ØST

Lolland kommune vil lukke døgntilbuddet 'Firkanten' på BUC i Nakskov. Det sker, fordi der ikke er et stort behov mere for institutionen.

'Firkanten' på BUC i Nakskov skal lukkes. Dermed kan Lolland kommune ikke selv tilbyde udsatte børn en døgninstitutionsplads. Det skriver Folketidende.

- Vi vil i fremtiden købe os til døgntilbud i det omfang, der er behov for det. Det vil vi gøre i andre kommuner eller hos professionelle plejefamilier. Det er ganske enkelt for dyrt at drive et døgntilbud i forhold til de få unge med det behov, der er tilbage, siger Tom Larsen, formand for børne- og skoleudvalget, Lolland kommune, til Folketidende.

Ifølge udvalgsformanden skyldes lukningen ikke besparelse. Der er derimod tale om en omlægning, hvor andre eksisterende døgntilbud i kommunen vil blive forbedret.

- Der er ikke børn nok til at udnytte pladserne på 'Firkanten' på BUC. Og det skal vi være glade for, da det jo er en konsekvens af, at det virker at flytte ressourcerne fra anbringelse til forebyggelse, siger Tom Larsen til Folketidende.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App