Lolland Kommune fortsætter pulje til kultur for udsatte unge

Kultur – og Fritidsudvalget har netop bevilget 300.000 kroner som skal skabe gode fritidsaktiviteter for udsatte børn og unge i kommunen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sidste år fik 340 udsatte børn og unge én på opleveren i Lolland takket være kommunens særlige pulje til formålet.

Mandag besluttede Kultur – og Fritidsvalget så at forlænge den pulje med 300.000 kroner endnu engang efter udvalgets evaluering på et møde mandag.   

- Den kommunale kernevelfærd skal måles på, hvordan vi støtter de borgere, som har allermest brug for det. Det gælder også indenfor kultur- og fritidsområdet, og med puljen her kan vi gøre en reel forskel for de børn og unge, fortæller formand for udvalget Heino Knudsen (S) i en pressemeddelelse til Ritzau.

Ifølge politikerne skal det være nemt at søge for de unge at søge penge fra puljen. Derfor skal borgerne ved en ansøgning ikke fortælle andet end hvor meget og hvad, de søger penge til. Svaret skal falde inden 14 dage.

- At vi med puljen kan bruges til for eksempel  udstyr, kontingenter, eller støtte til lejrskole, kan hjælpe børn på kanten eller udenfor med ind i foreningslivet. De børn, som ofte ellers ikke ville få muligheden, og de børn hvor det at blive en del af foreningernes sociale liv, kan gøre en rigtig stor forskel, siger udvalgsformanden.

I 2015 modtag puljeordningen 153 ansøgninger fra de unges kulturønsker.