Lolland har igen Europas bedste offentlige arbejdsplads

Igen blev det Center for Socialpsykiatri i Lolland, der kunne løbe med titlen som Europas bedste offentlige arbejdsplads.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

For tredje gang kunne Center for Socialpsykiatri i Lolland Kommune torsdag se sig kåret som Europas bedste offentlige arbejdsplads i kategorien mellemstore arbejdspladser.

Det er organisationen Great Place to Work, der hvert år kårer Europas bedste 100 arbejdspladser. For at finde frem til dem, bliver der lavet undersøgelser blandt virksomhedens medarbejdere, ligesom der også bliver lavet en såkaldt kulturprofil af stederne.

Alle ansatte glade for deres arbejdsplads

På Center for Socialpsykiatri svarede 100 procent af medarbejderne, at de mente, at det var "ofte sandt" eller "næsten altid sandt", da de blev spurgt, om deres arbejdsplads alt i alt taget i betragtning var et rigtig godt sted at arbejde.

Og arbejdsmiljøet er ikke kommet af sig selv. Centret har målrettet valgt at arbejde på at forbedre netop det. Udover prisen har det arbejde resulteret i, at sygefraværet er faldet fra 9,5 procent til 3.5.

Det er ikke første gang, at center bliver kåret som Europas bedste offentlige arbejdsplads. Også i 2011 og 2015 lå de helt i top.