Lolland har flest på vej ud af dagpengesystemet

Lolland topper listen over andelen af borgere, der er på vej ud af dagpengesystemet og ind på kontakthjælp.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er trist at være arbejdsløs. Men de arbejdsløse på Lolland har det tilsyneladende en tand værre end i resten af landet.

Lolland Kommune topper i hvertfald listen over borgere på den såkaldte uddannelsesydelse - der er lavet specifikt som hjælp til dem, der er på vej ud af dagpengesystemet og ud i kontanthjælp.

Det oplyser Ritzau på baggrund af tal fra Danmarks Statistik.

Krisen er langt fra slut

Der er over 184.000 personer på en eller flere former for økonomisk hjælp til forsørgelse fra staten - også kaldet kontanthjælp.

Det er det højeste antal siden krisens begyndelse, viser tal fra Danmarks Statistik.

Samlet er antallet af folk på kontanthjælp steget med næsten 15.000 i marts i år i forhold til for et år siden.

Uddannelsesydelsen redder mange

Stigningen siden december sidste år skal dog ses i sammenhæng med nedsættelsen af den maksimale dagpengeperiode fra 4 til 2 år samt den samtidige oprettelse af den nye uddannelsesydelse for ledige fra og med januar 2013, skriver statistikbanken.

Og uddannelsesydelsen blev givet til 7100 personer i marts i år. Målt i forhold til samtlige bruttoledige er der flest, der modtager den nye uddannelsesydelse på Lolland og i Ishøj. Her ligger andelen på over fem procent.

Ser man i den anden ende af skalaen, er der ikke nogen, der får den på Læsø og blot 0,5 procent af de bruttoledige på Ærø, der modtager uddannelsesydelse, viser tallene.

/ritzau/