Lolland får besøg langvejs fra

Den japanske kommune Kuzumi kommer på besøg på Lolland for at få grøn inspiration.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Inspireret af Lollands grønne initiativer rejser den japanske kommune Kuzumaki på tværs af landet for at besøge Lolland Kommune. Med borgmesteren Shigeo Suzuki i spidsen kommer de den 22-24. til øen. E to dage, besøget varer skal de vidt omkring i kommunen, de skal se skovbørnehaver, Knuthenlund, Onsevig Klimapark og International Wind Academy Lolland.

Besøget glæder borgmester Holger Schou Rasmussen:

- Besøg udefra er altid en rigtig god og en vigtig mulighed for at knytte nye kontakter og blive klogere og bedre, lyder det fra borgmester Holger Schou Rasmussen

To grønne kommuner mødes

At det netop er Lolland Kommune og den japanske Kuzumaki kommune, der skal inspirere hinanden. Begge kommuner fokuserer på fødevareproduktion og grøn energi.

- Lolland er førende, både når det kommer til produktion af fødevarer og af grøn energi. Det kan inspirere andre, og vi kan også selv blive inspireret. Det gælder ikke mindst, når vi som her får besøg af en kommune, der er Japans svar på Lolland. En kommune, som er helt i front, når det kommer til vedvarende energi og landbrug. To kommuner med samme styrkeposition i hver sin ende af verden. Det har vi alle gavn af – vi kan løfte Kuzumaki, og de kan løfte os, lyder det fra Holger Schou Rasmussen.

Dansk-japaner er bindeleddet

I dansk målestok er japanske Kuzumaki en lille kommune med 6.500 indbyggere. Den japanske delegation er blevet inspireret til besøget på Lolland efter at have læst Tomoko Kitamura Nielsens bog ”Lollands bæredygtige udvikling”. Tomoko er japansk født og bor i dag i Stokkemarke og skal under besøget fungere som koordinator og tolk for de udenlandske gæster.