Madkulturen på Lolland-Falster skal kortlægges og udvikles i et samarbejde mellem 20.000 borgere og fødevareproducenter, madaktører og kulturhistoriske institutioner, mens den lokale identitetsfølelse og stolthed skal styrkes.
Sådan lyder menuen hos et nyt madkulturprojekt, EGN, der er et samarbejde mellem Museum Lolland-Falster og madudviklingsfirmaet KOS.
Projektet, der varer i tre år, har fået 7,5 millioner kroner i støtte fra Nordea-fonden og vil indeholde aktiviteter som kokkeskoler, frugtplukningsarrangementer og fællesspisninger.
Alt sammen med afsæt i historien, lokale råvarer og lokal madkultur.
- Fortællingerne om egnens mad og madkultur, som findes gemt i de historiske arkiver og folks hukommelse, skal vi have frem. Vi skal aktivere Lolland-Falsters kulinariske visdom og sikre dens bevarelse gennem interviews af ældre medborgere og bruge det aktivt sammen med lokale råvarer, så Lolland-Falsters naturgeografiske potentialer sættes i spil, og madkulturen sætter nye skud fra sine historiske rødder, siger Ulla Schaltz, direktør for Museum Lolland-Falster, i en pressemeddelelse.
Projektet er også støttet af Lolland og Guldborgsund kommuner, uddannelsesinstitutionen CELF, Knuthenlund Gods og Frederiksdal Kirsebærvin og begynder efter planen i 2021.