Løkkes plan rammer udkantsdanmark

Borgerne i Lolland kommune bliver hårdest ramt af regeringens genopretningsplan.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Arbejderbevægelsens Erhvervsråd har regnet på konsekvenserne af den spareplan, som regeringen fremlagde i onsdags. Og resultatet er, at det er yderområderne i Danmark, der kommer til at betale den højeste pris.

Borgerne i Lolland kommune vil i gennemsnit miste 2.300 kroner - eller knap 200 kroner om måneden på planen. Mens borgerne i de nordsjællandske kommuner Hørsholm og Rudersdal kan nøjes med at vinke farvel til mellem 1.400 og 1.500 kroner i 2013.

- Jeg synes, det er forfærdeligt, for Lolland Kommune har været straffet hårdt nok gennem mange år, siger Bent Jeppesen fra Nakskov.

- Sådan er det altid hernede - det er altid os, mener Vinni Friis, som også er fra Nakskov.

De 2300 kroner mindre om året har en betydning for flere.

- Det betyder da en del, for som pensionist er der jo i forvejen ikke ret mange penge i den nøgne pension.  Så der er ikke plads til at trække mere fra, mener Bent Jeppesen.

Også Hanne Tørnblad fra Nakskov deler den mening:

- Jeg synes, det er for dårligt, at det er os, der tjener mindst, der skal betale det meste - det bliver svært at få tingene til at hænge sammen, siger hun.

Også Guldborgsund, Vordingborg, Slagelse, Kalundborg og Odsherred er blandt de kommuner, som får det største tab på genopretningsplanen.

Den liberalt-borgerlige tænketank Cepos anerkender regnskabet fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

-Tendensen er klar, fordi befolkningssammensætningen er skæv. Og mange på overførselsindkomster bor i udkantsområderne, siger cheføkonom Mads Lundby Hansen til Jyllands Posten.

Regeringen og Dansk Folkeparti forhandler i øjeblikket om genopretningsplanen til omkring 24 milliarder kroner.