¨

Lokal vinproducent indgår eksportaftale med Kina

Foto: TV ØST

En del af vinen fra Østergård Vin i Stokkemarke skal fremover sendes til Kina, hvor det særligt, at er firmaets isvin, de er vilde med.

Vin fra Stokkemarke på Lolland er på vej til Kina. Østergård Vin skriver i en pressemeddelelse, at firmaet netop har indgået en eksportaftale til det kinesiske marked.

Det er særligt en kirsebærvin og de specielle isvine, der er fremstillet på æbler, som har kinesernes interesse. Østergård Vin kalder sine æble isvine for Dansk CRYO og Premium CRYO, og vintypen passer fortrinligt til det kinesiske køkken.

Hjælp fra Nakskovfirma

Det kinesiske marked er fjernt på mange måder - både kulturelt og geografisk. Derfor har det været afgørende for aftalen at have en kvalificeret samarbejdspart­ner til at varetage Østergård Vins interesser. Det har D&K Leading Service i Nakskov hjulpet med, og det er lykkedes at indgå en eksportafta­len, som i første omgang er rettet mod storbyerne Shanghai og Chongqing.

Læs også: Rekordstor vinhøst

Som en del af markedsføringen er vinene fra Østergård Vin blandt andet tilmeldt vin- og fødevaremesser i Kina. Falder vinene i kinesernes smag, rummer aftalen ganske betydelige vækstmuligheder, lyder det i pressemeddelelsen.

Fremstillingsmetoden til den særlige æble isvin er ressourcekrævende, og det betyder et færdigt produkt i den dyre ende. At det alligevel kan lade sig gøre er en af fortællingerne om, hvor der ligger vækstmuligheder for en egn som Lolland. Højkvalitetsprodukter, specialprodukter og nicheprodukter, hvor man kompro­misløst går efter særlige kvaliteter, er en af de vækstmuligheder, vi må gribe i.

Om æble isvinene:

  • Æblemosten koncentreres ved hjælp af cryo-koncentration. Det vil sige, at æblemosten fry­ses, og derved kan en del af vandet fjernes som is fra mosten. Det giver en meget sød æblemost og en intens, aromatisk og vinøs æblevin med en forholdsvis høj alkoholprocent.
  • Æblerne skal være absolut fuldmodne, og kvaliteten er afgørende for den endelige vinkvalitet. De forskellige æblesorter giver forskellig smag og aroma til vinen.
  • Til PREMIUM CRYO er brugt æblesorterne Holsteiner Cox, Ingrid Marie og Elstar.
  • Til DANSK CRYO er brugt æblesorterne Jonagold Red og Elstar.
  • CRYO består udelukkende af fuldmodne danske æbler, ca. 2,5 kilo per flaske á 0,5 liter.
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App