Lokal skolepatrulje forgyldes for at hjælpe småbørn

Skolepatruljen ved Fjordskolen i Nakskov har modtaget en præmie på 10.000 kroner, fordi de passer på børnene i mindre klasser.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En slikkepind ud i vandret højde, og øjenkontakt med bilisterne, der holder tilbage.

Det er hverdagen for skolepatruljer i hele regionen hver dag, hvor større skolebørn passer på de små i trafikken.

Nu har skolepatruljen ved Fjordskolen-Madeskovafdeling i Nakskov  vundet en præmie på 10.000 kr. for et billede af deres arbejde.

Belønning for godt arbejde

Konkurrencen er udskrevet af Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden. Den skal være med til at give både belønning og anerkendelse for den store indsats, patruljen gør for at hjælpe de små elever sikkert i skole hver dag.

Nyheden om at Fjordskolen-Madeskovafdeling vinder i konkurrence vækker glæde hos patruljens instruktør, Mette Hellesøe, som også er skolens trafiklærer:

- Vores skole går kun til 6. klasse, så det er afgørende at alle elever i 6. klasse står skolepatrulje. Med præmien får vi en chance for at gøre noget ekstra for eleverne og vise dem, at de alle sammen gør det godt, fortæller Mette Hellesøe, som har været leder af skolepatruljen igennem 30 år.

- Vi skal nok få brugt pengene til noget sjovt og vil nok finde på nogle fælles, sociale oplevelser for eleverne, som kan styrke sammenholdet i truppen, siger hun.

 Omkring 20.000 skoleelever på landsplan er en del af skolepatruljerne.