Lokal skole vinder landsdækkende konkurrence i at samle batterier

Sct. Joseph Søstrenes Skole i Nykøbing F. er netop blevet kåret som regional vinder af den landsdækkende batteriindsamlingskonkurrence.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Eleverne på den lokale skole Sct. Joseph Søstrenes Skole i Nykøbing F. kan nu sætte kryds ved målet om at gøre noget godt for miljøet.

Her har skolens elever nemlig indsamlet 5,6 kilo brugte batterier per elev, og dermed er de vinder af en landsdækkende konkurrence i batteriindsamling.

quote Vi blev nok lidt overraskede over, at eleverne havde så mange brugte batterier med i skolen

John Hansen, skoleleder på Sct. Joseph Søstrenes Skole i Nykøbing F.

- Der var et par forældre, der lagde det op på vores Facebook-profil, og det gjorde, at folk virkelig tog det op, og i starten kom børnene slæbende med rigtig mange batterier, siger skoleleder John Hansen til TV2 ØST.

- Vi blev nok lidt overraskede over, at eleverne havde så mange brugte batterier med i skolen. De er bare gået all in på det her projekt.

Tre regionaler vindere

Sct. Joseph Søstrenes Skole er én af de tre regionale vindere som også tæller Verninge Skole i Tommerup på Fyn og Gedsted Skole i Jylland. Skolernes elever indsamlede 1,8 ton batterier alt.

De regionale vindere får besøg af de to Youtube’ere Mika og Tobias, når myndighederne tillader det i forhold til forsamlingsforbuddet.

Projektet blev da også afbrudt midtvejs på grund af coronanakrisen og skolenedlukningen, men det lykkedes alligeval Sct. Joseph Søstrenes Skole at komme i mål med et godt resultat.

- Det er rigtig flot, selvom coronakrisen kom, men jeg tror også især, det var i starten, at eleverne fik samlet en masse sammen, siger skoleleder John Hansen.

De tre regionale vindere:

47 tons brugte batterier

Bag konkurrencen er den landsdækkende kampagne Genanvenner. De fortæller, at opbakningen til kampagnen har været overvældende, og at eleverne på de deltagende skoler i hele landet har indsamlet 47 ton brugte b viatterier.

Et meget flot resultat til trods for den midlertidige afbrydelse af kampagnen som følge af skolernes nedlukning i forbindelse med coronakrisen.

- Over hele landet har indsamlingsindsatsen været stor og engagementet højt. Vi har modtaget mange inspirerende beretninger om, hvordan I har benyttet anledningen til at inddrage miljø og bæredygtighed i undervisningen, og vi glæder os ikke bare over det flotte indsamlingsresultat, men også over de mange tilsendte fotos af glade elever, der indsamler brugte batterier, skriver Kampagneteamet bag Genanvenner.

Projektet "Genanvenner", som skolerne har deltaget i, er et landsdækkende fosøg på at få flere til at indlevere deres brugte batterier, så de kan blive genanvendt.

Coronakrisen og nedlukning af skolerne afbrød projektet halvvejs i forløbet.
Coronakrisen og nedlukning af skolerne afbrød projektet halvvejs i forløbet. Foto: Privat foto