Lokal festival vil finde 1.000 talenter på Sydhavsøerne

En ny festival vil kickstarte jagten på 1.000 talenter på Lolland og Falster.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Normalt er vi vant til, at det først og fremmest er de absolut største talenter, der får lov at optræde på en festival.

Men til september vil man kunne opleve en helt anden slags festival i Maribo, hvor der ikke kun er plads til de store, lysende talenter, men også til de helt små.

quote Vi leder mere efter en 11-årig, der spiller blokfløjte uden at kunne det på højt niveau, end efter en, der kan synge som Beyoncé

Nils Lund Pedersen, medarrangør

På Tusind Talenter Festival 18. og 19. september er planen, at man vil kickstarte arbejdet med at finde 1.000 talenter på Lolland og Falster i 2030.

Bag festivalen står Iværksætter Lolland, FGU Lolland-Falster og Lolland Musikskole, og målet er først og fremmest at fejre glæden ved at vise noget frem for andre. Derfor er der plads til både jonglører, sangere, trædrejere, dansere og alle andre, der har noget, de vil vise frem.

- Vi vil gerne hylde både de store og små talenter. Men vi leder i virkeligheden mere efter en 11-årig, der spiller blokfløjte uden at kunne det på højt niveau, end efter en, der kan synge som Beyoncé, siger medarrangør Nils Lund Pedersen fra Iværksætter Lolland og fortsætter:

- Beyoncé må selvfølgelig også gerne komme, men det er ikke så meget det, vi leder efter.

Håbet er, at festivalen kan inspirere både deltagere og publikum til at turde stå frem med det, der betyder noget for dem.

- Alle er noget værd, og vi kan alle noget, vi finder glæder ved. Det er det, vi forsøger at samle og hylde. Det er, som om det ikke er okay bare at være glad og tilfreds og hvile i sit liv. Man skal hele tiden kunne mere og mere. Det største og vigtigste, du kan gøre i dit liv, er at følge dit hjerte og gøre det, der gør dig glad. Det er en kæmpe bedrift at stille sig op og dele noget foran andre, siger Nils Lund Pedersen.

Ryggen skal rankes på Sydhavsøerne

På grund af coronakrisen er mange lokale kulturarrangementer blevet aflyst.

Derfor har arrangørerne bag Maribo Jazz Festival, Nærvær Festival , Nørregadeteatret, Stordstrømmen, Madfællesskab Lolland-Falster valgt også at støtte op om Tusind Talenter Festival i år. På den måde vil festivalen også kunne vise noget af det kulturliv, som ellers har været hårdt ramt af krisen.

quote Ingen hernede skal gå og bøje nakken

Nils Lund Pedersen, medarrangør

Nils Lund Pedersen håber, at festivalen også kan få borgere på Lolland og Falster til at føle stolthed ved den egn, de kommer fra.

- Vi er jo ikke en del af Lovestorm, men vi har samme bevæggrunde. Der bliver fortalt mange dårlige hitorier om øerne, men vi vil vise, at der også er mange gode historier. Ingen hernede skal gå og bøje nakken, fordi de fortæller, at de for eksempel kommer fra Søllested.

- Det handler om at sætte et positivt fokus på øerne, uden at vi alle behøver have talent som Ronaldo og Beyoncé. Her er det nok at kunne vise noget, man føler glæde ved, forklarer Nils Lund Pedersen.

Tusind Talenter Festival afholdes 18. og 19. september på Banegårdspladsen i Maribo. Deltagelse på festivalen er gratis - og har du selv et talent, du vil fremvise, kan du tilmelde dig på linket her.