Liv i det gamle skibsværft i Nakskov

Virksomheden East Metal startede i denne uge stål- produktion op i det gamle skibsværft. Virksomheden er bare ét eksempel på erhvervslivets fremgang i regionen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

East Metal har fået en varm velkomst blandt både faglærte og ufaglærte håndværkere, specielt fra smedefaget. Der skal nemlig svejses, hejses og hamres på fuldt tryk, når stålet i virksomheden East Metal skal gøres klar til kunderne. Og den opgave har lokale håndværkere fra Nakskov området fået.

- Det er vi jo rigtig mange, der er glade for. Jeg tror, vi havde opgivet, at der skulle komme smedevirksomhed til Nakskov igen, siger svejsetekniker Per Nielsen, East Metal Nakskov.

Han er en af dem, der har haft svært ved at få arbejde

- Jeg har gået arbejdsløs i mere end to år, så det var lige før jeg faldt for dagpengegrænsen, så det her arbejde er jo den rene succes, siger Per Nielsen.

Per Nielsen er ikke alene om den historik. Thomas Agergaard har gået arbejdsløs i 10 måneder. Så han er også lettet over, at der endelig kom arbejde til byen.

- Det betyder jo meget. Alene det, at man har noget at stå op til, betyder meget. Så giver det jo også lidt flere penge i kassen, end når man er på dagpenge, siger smed Thomas Agergaard, East Metal Nakskov.

Gode udsigter for erhvervslivet
Der bliver investeret 60 mia. kroner til byggerier i vores landsdel de næste ti år. Penge som blandt andet skal gå til Femern forbindelsen. Ifølge direktør for Buisness LF, er det med til at trække virksomheder som East Metal til området.

- Vi begynder nu at se, at der kommer virksomheder til området, fordi det hele begynder at summe og gry. I Buisness LF havde vi 35 aktive erhvervssager for halvt år siden. Nu er vi oppe på 70. Det siger lidt om udviklingen, siger adm. direktør Anders H. Høiris, Buisness LF.

Direktøren forklarer også, at det er lukrativt for virksomheder at bosætte sig i Nakskov af mange andre grunde.

Vores kommuner er meget erhvervsorienteret, mens borgerne i vores område er en stærk arbejdskraft. De vil gerne arbejde og de er meget omstillingsparate til mange slags erhverv. Samtidig er det også billigt både for virksomheder og privatpersoner at rykke til vores område. Så vi har mange gode ting kørende, siger Anders H. Høiris.