¨

Lejere undervises i privatøkonomi

Foto: TV ØST

Socialministeriet har sendt penge til Nakskov Almene Boligselskab. Nu skal lejerne undervises i at styre deres privatøkonomi.

Sidste år måtte Nakskov Almene Boligselskab sætte tyve lejere på gaden, fordi de ikke kunne betale deres husleje.

- Det er ikke sjovt, slet ikke hvis der er børn involveret, siger forretningsfører Kim Frederiksen.

Lejeudsættelserne kostede Nakskov Almene Boligselskab 636.000 kroner, men sådan skulle det helst ikke blive i år. Socialministeriet har valgt at støtte et projekt, som Boligkontoret Danmark står bag, med 2,5 millioner kroner. Nakskov Almene Boligselskab får del i pengene og vil tilbyde økonomisk rådgivning til deres lejere.

- Der er mange, som ikke har noget forhold til deres udgifter og indtægter, og mange er på overførselsindkomster. Det betyder, at de ikke ved, hvordan de skal betale deres regninger og husleje, siger Kim Frederiksen, Nakskov Almene Boligselskab.

En undersøgelse fra Socialforskningsinstituttet viser, at tre ud af fire gerne vil betale deres husleje, men at de ikke kan overskue det.

I Riddersborgparken i Nakskov, som er et af de områder, der får glæde af rådgivningen, er beboerne glade for, at hjælpen er dumpet ned lige foran deres hoveddør.

- Jeg synes, at det er en god idé, når der nu er så mange, der har svært ved at betale deres husleje, siger Ditte Ranzau, som bor i Riddersborgparken.

02:28 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App