Lastbiler rusker i huse efter vejgravning

På Tårsvej i Nakskov gynger det i lamper og glas, hver gang en lastbil eller bus passerer. Sådan har det været siden nedgravningen af fjernvarme.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det gungrer i familie Jacobsens hus, når lastbiler kører forbi huset på Tårsvej i udkanten af nakskov.

- Når man ligger i sin seng får rystelserne det til at løbe koldt ned af ryggen, siger Anders Jacobsen.

- Når lastbiler kører forbi, kan man høre det i glassene, lamperne gynger og man bliver vækket, hvis man sover, uddyber han.

Skyldes fjernvarme og kloakker

I efteråret sørgede Lolland Forsyning for at få nedlagt fjernvarme og kloakker. Der var der brug for at blive gravet. Efter arbejdets afslutning, har vejens beboere tydeligt kunne mærke i deres huse, når lastbil, bus eller andet tungere køretøj kom forbi. Nogle mener faktisk, at deres huse har taget skade.

- Nogle af husene er begyndt at slå revner, forklarer Anders Jacobsen og viser en nabos sætningsskade i siden under taget.

Forsyningen fastholder: ordentligt arbejde

Projektleder Per Søndergaard fra Lolland Forsyning fastholder, at hans asfaltentreprenører har gjort arbejdet, så godt som muligt.

- Jeg kan ikke afvise, at det kan gøres bedre. På den anden side siger asfaltentreprenøren, at hans folk ikke kan gøre det bedre, hvis de fik et andet forsøg. De har gjort det så godt som overhovedet muligt.

Han forklarer, at rystelserne formentlig vil aftage med tiden, når underlaget til asfalten på Tårsvej har lagt sig.

Så nu må beboerne bare finde sig i det?

- Ja, det må de formentlig, svare Per Søndergaard.

Anders Jacobsen vil nu forsøge, at få sat fartgrænsen på Tårsvej ned, så det forhåbentlig kan dæmpe rystelserne i hans og hans naboers huse.