Landskampe skal spilles på Lolland og Falster

Nykøbing F og Sakskøbing kommer til august til at lægge græs til 2 U19 kvindelandskampe, når landets bedste fodboldpiger spiller 2 venskabskampe mod Irland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De er de allerbedste kvindelige landsholdspillere i deres årgang – måske nogle af verdens bedste. Og nu kommer de en tur til Lolland og Falster. Tirsdag den 19. og torsdag den 21. august spiller de danske U19 kvinder 2 venskabskampe mod Irland.

Kampene er holdets sidste forberedelse inden holdet i september, skal spille EM-kvalifikation i Aserbajdsjan. Det skriver DBU-Lolland-Falster i en pressemeddelelse.

Valget af Lolland og Falster som hjemmebane for de 2 kampe, skyldes ikke mindst DBU Lolland-Falsters øgede fokus på pige- og kvindefodbolden.

- Vi glæder os til at fremvise pigefodbold på topniveau og samtidig bruge kampene aktivt til at øge interessen for pige- og kvindefodbold i området, lyder det forventningsfuldt fra Arne Jensen, Pige- og Kvindefodboldkonsulent i DBU Lolland-Falster.

2 festlige fodbolddage

Ligeledes ser DBU glædeligt frem til at vise landsholdsfodbolden frem i området, når de talentfulde piger kommer på besøg. Det danske hold forventes også at have lokalt islæt, idet Nykøbingenseren Rikke Sevecke kan forventes at være at finde på det danske hold.

Rikke Sevecke har haft sin fodboldopdragelse i B1921 (Nykøbing FC), men spiller nu i ligaklubben Ballerup-Skovlunde.

- Der har været vist stor interesse for at være værter for arrangementet fra både værtsklubberne og DBU Lolland-Falster, som begge gerne vil gøre en indsats for at skabe et flot arrangement til glæde for både holdene, tilskuere, klubbernes egne spillere og borgerne. Vi glæder os til at vise pigefodbolde på højeste niveau frem og så oven i købet med en lokal spiller på holdet, lyder det fra DBU’s landsholdskoordinator, Nick Madsen, der ser frem til at skabe nogle festlige rammer om kampene.

De næste måneder går nu med forberedelser, så der bliver garanti for 2 store fodboldoplevelser. Kampene spilles tirsdag den 19. august klokken 18.30 på Telenor Arena i Nykøbing Falster, hvor alle klubber på Lolland-Falster bliver indbudt og torsdag den 21. august klokken 12 på Inges auto Park i Sakskøbing, hvor alle skoler på Lolland-Falster bliver indbudt.