Landsby var fanget i sort mobilhul - nu har de omsider fået hjælp

Ove Flemming Jørgensen fra Lolland har længe haft problemer med dårlig mobildækning. Men nu jubler han over, at de har fået sat en ny mobilmast op.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I mange år har Ove Flemming Jørgensen fra Vesterborg på Lolland været nødt til at gå udenfor, når han skulle tale i mobiltelefon. For inde i huset er der nærmest ingen mobildækning. 

I landsbyen Vesterborg befinder de lokale sig nemlig i et mobilt sort hul, hvor mobilsignalet er elendigt, og det har de kæmpet længe med.

quote Det er den bedste julegave

Ove Flemming Jørgensen, Vesterborg

- Det er alle her i Vesterborg, og som jeg siger oppe fra Rudbjergvej og så til Skovhusevej. De har dårlig mobildækning, siger Ove Flemming Jørgensen.

Men nu har Ove Flemming Jørgensen og naboerne fået en tidlig julegave.

- Antennen kan vi se her fra vores køkkenvindue. Det er den bedste julegave, vi kan få, siger Ove Flemming Jørgensen.

TDC har nemlig sat en mast op i nærheden af Ove Flemming Jørgensen hus, og en anden mast er også på vej. 

Teleselskaber bærer ansvar for mobilmaster

Det er teleselskaberne, der har ansvaret for at sætte mobilmaster op, også når det gælder Lolland Kommune.

Her har TDC sat flere master op, for selskabet har et godt samarbejde med kommunen, fortæller Martin Nielsen, der er underdirektør hos TDC Operations. 

quote Når du har et mobilnet, så vil der altid være dårligere dækning forskellige steder

Martin Nielsen, underdirektør hos TDC Operations

- Hos Region Sjælland og Lolland senest ultimo 2016 har vi fået nogle gode aftaler, som gør, at vi gerne vil hjælpe de her områder, siger Martin Nielsen.

I nogle kommuner går det dog mere trægt med at få mobilmasterne op. Ifølge Martin Nielsen skyldes det ikke kun teleselskaberne.

Artiklen fortsætter under billedet.

I Vesterborg har de endelig fået en ny mobilmast, så mobildækningen bliver en tand bedre.
I Vesterborg har de endelig fået en ny mobilmast, så mobildækningen bliver en tand bedre.
Foto: Peter Kryger - TV ØST

- Nogle steder har vi gode aftaler med kommunerne gående på lejepriser, på myndighedsbehandling og de her mastepositioner. Andre steder har vi det lidt sværere, siger han og fortsætter:

- Vi monitorerer løbende  på netværks- og mobildækningen i de her lokalområder. Og i det omfang hvor vi vurderer, at der er et behov, og det i øvrigt er rentabelt for os at investere, der investerer vi i nye mobilmaster.

Selvom Vesterborg nu er blevet en telemast rigere, kan Martin Nielsen dog ikke garantere mod sorte mobilhuller fremover.

-  Når du har et mobilnet, så vil der altid være dårligere dækning forskellige steder, og igen monitorerer vi på og investerer i, hvad skal man sige nye mobilmaster de steder, hvor der er behov, siger Martin Nielsen.