Landsby samler ind og redder eget forsamlingshus

Indbyggerne i den lille landsby Kastager på Lolland har givet det lokale forsamlingshus en storstilet renovering. Med penge, der er samlet ind til banko.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

På en mark nord for Nakskov ligger Kastager Forsamlingshus, som oprindeligt blev bygget som skole i begyndelsen af 1900-tallet.

Huset var for seks år siden en noget faldefærdig og forgældet affære, men det var før landsbyens indbyggere overtog den daglige drift og begyndte at samle penge ind til en gennemgribende renovation af stedet.

De seneste seks år er stort set alt i forsamlingshuset blevet renoveret af de frivillige kræfter i byen. For penge, der primært er samlet ind ved det ugentlige bankospil i huset, som byens borgere naturligvis også deltager i.

- Bare sådan noget som den store sal har vi brugt 1200 timer på at lave. Det er faktisk bare at spørge folk, om de kommer og hjælper og så siger ni ud af ti ja, fortæller Bent Frederiksen, som står for den daglige drift af forsamlingshuset.

For seks år siden overtog byens indbyggere driften og siden er forsamlingshuset gået hen og blevet til en forretning med overskud. Som blandt andet bliver brugt på at sponsorere natteravnene i Nakskov.

En forretning, der ene og alene er skabt på frivillige hænder.

-   Ja, hvorfor gider man det, det er lidt ligesom hvorfor, man gider at stå op om morgenen, siger Bent Frederiksen.

-    Folk elsker at komme her, og de synes der er en god atmosfære, fortæller Bente Thyrring, der sammen med sin mand står for at passe forsamlingshuset til hverdag.

Der er banko i forsamlingshuset mindst én gang om ugen hele året rundt. Se mere her