Lalandia pønser på at åbne et tredje ferieland i Sverige

Lalandia undersøger mulighederne for at etablere sit tredje ferieland. Det skal i givet fald ligge i Sverige.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Lalandia kan snart være på vej med sit tredje feriecenter foruden de nuværende centre i Rødby og Billund.

Det skal i givet fald ligge i Motala Kommune i Sverige. Det er to en halv times kørsel fra Stockholm og fire en halv times kørsel fra København.

Lalandias moderselskab, Parken Sport & Entertainment, skriver i en fondsbørsmeddelelse, at man har indgået en hensigtserklæring med Motala Kommune i Sverige om muligheden for at etablere et ferieland.

Koncernen har gennem længere tid meldt ud, at man ledte efter et egnet sted at placere et tredje ferie- og vandland.

Turismetiltag i kystområderne

I marts gav bestyrelsesformand Bo Rygaard over for Ritzau Finans udtryk for, at man havde noteret sig Erhvervs- og Vækstministeriets turismetiltag i kystområderne.

Det åbnede mulighed for at etablere nye feriecentre i kystnære områder i Danmark. Men nu tyder det altså på, at det næste Lalandia kan komme til at ligge i Sverige, hvis centret i Motala bliver til virkelighed.

Parken Sport & Entertainment ejer foruden Lalandia også fodboldklubben FC København og fitnesskæden Fitness.dk, ligesom man lejer kontorer ud i Telia Parken.

Derudover har selskabet for nogle år siden fået tilladelse til at bygge et outlet-shoppingcenter ved Lalandia i Billund, men det er endnu ikke blevet realiseret.