Lærere samler tropper til København

200 lærere fra Lolland og Falster er klar til at vise politikerne på Christiansborg, at de er alt andet end tilfredse med udspillet til den nye skolereform.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Lolland-Falsters lærerforening ruster sig til demonstration i København onsdag. Det skriver folketidende.dk. Der er bestilt busser til de 200 deltagere, som er klar til at vise Christiansborg politikerne, at de langt fra er tilfredse med udspillet til den nye skolereform.

- Vi tager til Christiansborg Slotsplads på onsdag og demonstrerer sammen med en lang række andre undervisningsorganisationer, og det gør vi selvfølgelig, fordi vi vil bevare retten for at lave aftaler. Vi vil bevare den danske model og have ret til at lave arbejdstidsaftaler, siger Henrik Hansen, formand for Danmarks Lærerforening Lolland-Falster.

Andre bakker op

Ifølge formanden vil fagorganisationer som FOA, BUPL, HK Kommunal, 3F, Dansk Socialrådgiverforbund og Politiforbundet støtte demonstrationen med støtteerklæringer.

- Hovedparolen er ”Lærerne er de første - hvem bliver de næste?”, og i den forbindelse skal det siges, at der er rigtig mange andre organisationer, som støtter det her, også andre offentlige ansatte. Der er rigtig mange fagforbund, som nu kan se, at det her er et grundlæggende angreb på den danske model, siger Henrik Hansen til folketidende.dk.

Lærerne samles op

De demonstrerende lærere vil blive samlet op i Nakskov, Maribo, Sakskøbing, Nykøbing og på to motorvejsparkeringspladser onsdag eftermiddag.

Selve demonstrationerne starter klokken 17.