To lægeklinikker på Lolland sendes i udbud

Region Sjælland sender to praktiserende lægeklinikker i henholdsvis Nakskov og Horslunde i udbud, så private virksomheder kan overtage driften

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er svært at lokke praktiserende læger til regionen, og særlig kritisk står det til på Lolland, hvor fem læger for nyligt er gået på pension. Region Sjælland har derfor valgt at sætte to lægeklinikker i Nakskov og Horslunde i udbud, som lige nu drives af regionen selv.

Regionen har i lang tid haft de fem ledige ydernumre slået op, så praktiserende læger kunne købe sig ind. Ydernumrene er det nummer, der sikrer en praktiserende læges ret til at modtage honorar via sygesikringen for at behandle patienter. Men opslaget har ikke givet pote, så nu har Region Sjælland set sig nødsaget til at gå andre veje:

- Det er et meget kedeligt problem at stå med. Den optimale løsning havde været, at det havde kørt helt normalt, som det fx gør i omegnskommunerne inde i København, hvor der ikke er problemer med at besætte ydernumre, men det er der altså her. Så vi har været nødt til at iværksætte nogle andre tiltag, forklarer regionsrådsmedlem Ole Marqweis (A).

Region Sjælland har derfor sat de to klinikker i udbud, så private virksomheder også kan melde sig på banen. Denne metode er også anvendt i Region Nordjylland og Region Midtjylland, hvor flere lægeklinikker nu drives af Falck Healthcare eller Nordic Medicare.

Udbuddet af lægeklinikkerne i Nakskov og Horslunde varer til 2. november, og planen er, at kontrakterne skal løbe i fire år.