Kvinde var ude at fiske - hev en granat i land

Det noget uventede fund blev gjort ved Langelinie nær Rødby. Granaten blev bortsprængt af Forsvaret.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Når man er på fisketur, drømmer man normalt om at kunne hive en fisk i land – men en kvinde ved Rødby kunne søndag fange noget andet og langt farligere. 

Da hun var ude at fiske ved Langelinie søndag formiddag, kunne hun nemlig trække en granat i land.

quote De vurderede, at det var en rigtig granat, som skulle bortsprænges under vand

Morten Kronborg, politikommissær, Nykøbing Falster

Det fortæller Morten Kronborg, der er politikommissær i beredskabet i Nykøbing Falster. 

- Sagen blev håndteret, som de typisk gør i sådan nogle tilfælde her. Vi fik kvinden til at tage et billede af granaten, som vi sendte videre til Forsvarets Ammunitionsrydningstjeneste, EOD. Så vurderede de, om granaten var farlig, siger han til TV2 ØST. 

Blev sprængt væk under vand

Og meldingen fra Forsvaret var klar. 

- De vurderede, at det var en rigtig granat, som skulle bortsprænges under vand. Så vi spærrede området af, mens de håndterede det, siger Morten Kronborg. 

Der var tale om en granat af en type, som Hjemmeværnet fik lige efter Anden Verdenskrig. Den blev produceret i Liechtenstein og er en såkaldt riffelgranat, der kan affyres fra en riffel for at uskadeligøre fjendtlige kampvogne. Men man skal ikke være bange for at få noget lignende på krogen i området. 

- Jeg kan selvfølgelig ikke afvise, at det kan ske, men hvis det gør, så skal man gøre som kvinden i det her tilfælde og kontakte os med det samme, siger politikommissæren.