Kvinde skræmte indbrudstyve væk med baseballbat

En 56-årig kvinde fra Løjtofte i Nakskov fik sig en slem overraskelse, da to mænd pludselig trængte ind i hendes hjem. En arrig dansk-svensk gårdhund og et baseballbat var dog nok til at jage indbrudstyvene væk.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var en noget dramatisk mandag aften for 56-årige Tove Anni Børresen.

Mens hun var ved at tænde op i brændeovnen sneg to mænd sig nemlig ind i hendes hjem i Løjtofte i Nakskov.

- Pludselig stod der to udenlandske mænd og bad mig udlevere penge og andre værdier på gebrokkent dansk, fortæller hun.

Klokken var omkring 17.45, og Tove Anni Børresen var netop vendt hjem med varer. Hun havde ikke låst døren efter sig, og det fortryder hun nu:

- Jeg plejer aldrig at låse døren i løbet af dagen. Men det gør jeg så fra nu af.

Hunden kom til undsætning

De to mænd havde sneget sig så lydløst ind, at ikke engang Tove Anni Børresens to små hunde havde bemærket de ubudne gæster. Der gik dog ikke længe, før den dansk-svenske gårdhund Lui opfattede, at der var fare på færde, og det fik ham til at true mændene ud af stuen.

Den ene af mændene snublede over en måtte ud til køkkenet og faldt lige så lang, han var. Den anden havde lidt mere held med at forblive på benene, men blev i indkørslen fældet af den glatte is.  

Lui gik til angreb på manden i køkkenet og begyndte at bide ham i benet, så manden forsøgte at sparke ud efter hunden. Dét var dråben for Tove Anni Børresen:   

- Jeg har et baseballbat stående ved væggen, fordi jeg havde brugt det til at slå isen af min måtte. Jeg slog ud efter ham, der lå nede på køkkengulvet. Men jeg tror ikke, jeg ramte ham, fortæller Tove Anni Børresen.  

Slap med forskrækkelsen

Indbrudstyvene kom begge på benene i en fart, og flere naboer hørte efterfølgende et køretøj, der hvinede af sted. Både Tove Anni Børresen og hendes to hunde har det godt igen, selvom det var en ubehagelig oplevelse:

- Adrenalinen kørte fuldstændig. Jeg blev meget forskrækket, og det tager lidt tid at falde helt ned igen. Men jeg har snakket tingene godt igennem med min søn og mine naboer, fortæller Tove Anni Børresen.

Sagen er nu blevet meldt til politiet.