Kvinde gemte syv millioner kroner i bilen

En 66-årig kvinde blev på vej mod Rødby med hele syv millioner kroner i bilen. Hun er nu del af en sag om indsmugling af fem ton hash.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Et fund af syv millioner kroner i bilen hos en 66-årig kvinde på vej mod Rødby er en af hovedstenene i en stor hashsag, der i disse dage afvikles i København.
 
I alt fire personer er tiltalt i sagen, der trækker tråde til Holland. De fire nægter sig skyldige.

  
Ifølge anklager Anders Trøck-Nielsen var der en hel organisation med personer i faste roller og funktioner bag indsmuglingen. Det sagde han torsdag i Københavns Byret, hvor fire personer er tiltalt for organiseret hashsmugling til og fra Danmark på op imod 5,4 ton hash - eller hvad der svarer til godt 111 millioner kroner.
 
Politiet har døbt sagen Operation Moneymaker og kaldt den en af de største sager om hashsmugling i Danmark.
 
Det drejer sig om tre mænd, to med marokkansk nationalitet, en med dansk, mens den fjerde person er en 66-årig kinesisk kvinde.
  
Angiveligt var den 66-årige kineser, Y, penge-kurér, Det er anklagemyndighedens opfattelse, at Y kørte frem og tilbage fra Holland med 111 millioner kroner for hashen, der skulle leveres fra Holland.
 
Hun blev anholdt af politiet, da hun i bil var på vej mod færgen til Tyskland fra Rødby - angiveligt skulle hun til Holland. I bilen havde hun syv millioner kroner i kontanter.
 
Stor efterforskning forud for anholdelser

Københavns Politis såkaldte Task Force Pusher Street stod bag efterforskningen, der ledte til anholdelsen af de fire personer i maj sidste år.
 
- Task Force Pusher Street har blandt andet benyttet sig af adskillige telefonaflytninger og hemmelige ransagninger, uden at de tiltalte var klar over det, fortæller anklager Anders Trøck-Nielsen.
 
Ifølge anklagemyndigheden er bagmanden tiltalte B, der i forbindelse med sagen er blevet udleveret af de hollandske myndigheder til retsforfølgelse i Danmark.
 
Ifølge Anders Trøck-Nielsen har politiet blandt andet benyttet sig af telefonaflytninger og hemmelige ransagninger.
 
Strafferammen for den grove narkobestemmelse er op til 10 års fængsel, og Anders Trøck-Nielsen har tidligere oplyst til Ritzau, at såfremt de fire bliver kendt skyldige, forventer han, at de bliver idømt fængsel i "den høje ende".
 
Der er berammet yderligere 19 retsdage.
 
/ritzau/


Nyhedsoverblik