Kun få henvendelser i sag om 6-årig dreng i vandet

Politiet har kun fået 2-3 henvendelser i sagen om den 6-årige dreng, der i sidste uge blev smidt i havnen af 2 mænd i Nakskov.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sagen om, hvem der fredag i sidste uge smed en bare 6-årig dreng i havnen i Nakskov, er stadig uopklaret. Lokalpolitiet fortæller, at det kun har modtaget ganske få henvendelser siden hændelsen.

- Der er kun kommet 2-3 stykker, så der er ikke rigtigt noget nyt at arbejde videre med, og ingen af dem, der har henvendt sig, har været på havnen på tidspunktet, hvor episoden har fundet sted, siger vicepolitikommissær Bo von Würden fra lokalpolitiet i Nakskov. 

Smidt i hvor han ikke kunne bunde

6-årige Julius var fredag på legepladsen sammen med en ven og søsteren Celina på 9 år, da 2 mænd dukkede op og tilbød dem noget slik. Det sagde de nej til og løb væk, men de 2 mænd fangede Julius og hans kammerat og slæbte dem 300 meter ned til havnen, hvor de smed Julius i vandet for enden af badebroen, hvor han ikke kan bunde. Herefter stak mændene af.

Heldigvis lykkedes det Julius' søster at trække sin lillebror op. Hun lagde sig på maven på broen og fik fat i ham. Familien er rystet over episoden, som har gjort, at den 6-årige dreng siden har haft svært ved at sove om natten, og episoden ryster også politiet.

- Hensigten kan jo have været drengestreger. Men det her er af en lidt grovere karakter, fordi den 6-årige dreng ikke føler, han kan bunde og det kan han formentlig heller ikke. Og så går det jo hen og bliver mere alvorligt end drengestreger, for drengen kunne være druknet, sagde Bo von Würden forleden til TV2 ØST.

Episoden fandt sted omkring klokken 19 i fredags. Børnene har kun kunnet give et sparsomt signalement af gerningsmændene, so mer blevet beskrevet som:
A:

  • Etnisk dansk
  • I starten af 20'erne
  • Klædt i jeans og en brun trøje

B:

  • 14-15 år dreng af anden etnisk herkomst
  • Iført en sort trøje og havde sorte læderarmbånd på armene

Politiet vil stadig gerne høre fra folk, der har oplysninger i sagen og kan træffes på telefon 114.