Koreansk dans hitter

Musikvideoen Gangnam Style, af den koreanske kunstner Psy, er blevet verdenskendt på rekordtid. Nu har musikken også indtaget Danmark.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Gangnam Style er den helt nye dansetrend i Danmark. Over hele landet er der startet Gangnam Style-grupper, hvor unge mødes for at dyrke koreansk dans og musik.

Den nye koreanske musikgenre, som Gangnam Style er en del af, kaldes Kpop, og især kunstneren Psy er en kendt kunstner i netop det miljø.

Danish Kpop Lovers
Den 18-årige Anja Nielsen fra Nakskov har også tabt sit hjerte til Gangnam Style. Hun begyndte at dyrke den koreanske musikgenre for et halvt år siden og er stadig vild med den.

- Jeg har også hørt dansk musik, men der er et eller andet over det koreanske, som der ikke er over det danske eller det engelske, så det har bare fanget min interesse, og jeg synes, det er super fedt, og jeg synes det er super fede koncepter, de har i Korea, fortæller Anja Nielsen.

Anja Nielsen mødes en gang om måneden med sin dansegruppe i København, og hun har ikke tænkt sig, at lægge dansen på hylden foreløbigt.

- Jeg elsker Psy, og i fremtiden vil jeg blive ved med at rejse verden rundt for at høre ham, siger hun.

Kpop stormer verden
I resten af verden hærger Gangnam Style nummeret også. Musikvideoen har fået mere end 350 millioner klik på YouTube og er blevet set i samtlige lande.

På Facebook har fangruppen for Kpop Lovers mere 650.000 medlemmer. Den danske Facebook-gruppe hedder Danish Kpop Lovers, og hvis du vil tilmelde dig, kan du klikke på dette link:

http://www.facebook.com/groups/205306472824721/

 

[video:videonode:182939]

 

play
trelleborg

Vikingeborg vil på verdensarvsliste – kan fordoble besøgstallet

play
Kildemarkscenteret i Næstved

Tre beboere smittet med britisk coronavariant på plejehjem i Næstved

play
Hans Jørgen Kolmos

Professor om britisk virusvariant på plejehjem: - Bekymrende, men ikke uventet

play
Louise Hvitfeldt Hansen Nykøbing Falster

Corona får flere unge til at føle sig ensomme: - Hele ungdomsårgangen er presset

Se flere