Konservative vil tage internet fra pædofile

Luk internettet for dem, der er dømt for pædofili. De må ikke kunne gentage forbrydelsen fra fængsel eller institution, siger Konservative.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Træk stikket

Er en person dømt for pædofili, og sidder i enten fængsel eller på en institution – så skal man ikke have adgang til internettet.

Det er nu kravet fra de konservatives retsordfører Tom Behnke, der effektivt vil lukke alle muligheder for at dømte pædofile kan gentage deres kriminalitet, mens de er frihedsberøvet.

Reaktion på aktuel dom

Udmeldingen kommer i kølvandet på en dom i går, hvor en udviklingshæmmet mand fra Kofoedsminde i Rødby havde downloadet børneporno og lagt an på børn på nettet. Dommen slog samtidig fast, at manden i fremtiden skal være under overvågning, når han bruger internettet.

Men det er ikke godt nok til de konservative. Her vil man helt forhindre, at den slags forbrydelser kan gentages.

- Det er dybt foruroligende, at pædofile kan gå online i fængslerne og ad den vej komme i kontakt med mindreårige. Det danske fængselsvæsen må under ingen omstændigheder agere arnested for den slags forbrydelser – det vil Konservative forsøge at sætte en stopper for med det kommende beslutningsforslag, siger Tom Behnke.


Nyhedsoverblik