Kommuner vil have hjælp af kirken

Blandt andet Lolland Kommune vil bruge kirkerne og deres organisationer til eksempelvis at skaffe folk job eller beskæftigelsestilbud.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I takt med at den offentlige arm bliver en lille smule kortere, bliver kirker og de kirkelige organisationer kommunens forlængede arm.
 
Sådan lyder det fra direktør Klaus Marius Hansen fra Lolland Kommune om scenariet for det fremtidige samarbejde mellem kirker og kommuner.
 
Og direktøren fra Lolland Kommune står ikke alene med den forudsigelse. Kristeligt Dagblad har talt med 11 kommuner, der alle forudser, at kommunernes samarbejde med kirkelige kræfter kommer til at fylde mere i fremtiden.
 
Blandt andet kan det ske på beskæftigelsesområdet, fortæller afdelingschef Hanne Husted Manata fra Aalborg, hvor Kirkens Korshær driver et aktiveringsprojekt for kommunen.
 
- At vi arbejder sammen med kirker og kirkelige organisationer er bestemt ikke for at være beregnende. Men når man arbejder under nye vilkår med færre midler i kommunekassen, bliver der jo nogle gange udviklet nyt på grund af det. Kirkerne og organisationerne kan supplere vores professionelle bistand med private netværk og hjælp til selvhjælp, siger Hanne Husted Manata.
 
Chef for Kirkens Korshær Helle Christiansen ser positivt på, at kommuner mener, der vil blive mere brug for den kirkelige indsats i fremtiden:
 
- Men kommuner må også selv tage et ansvar for samfundets udsatte. Hvis de gør det, vil vi meget gerne indgå i et ordentligt og kvalitetsfyldt samarbejde med en normering, som tager højde for omfanget af en opgave. Frivillige medarbejdere skal ikke erstatte lønnet arbejdskraft, siger hun.
 


Nyhedsoverblik