Kommunekampen var guleroden

Sundhedsambassadør for Lolland Lions, Alex Sørensen, har i dag tabt 27 kilo og cykler hver uge 300 kilometer på sin gamle racer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Kommunekampen har gjort en stor forskel i 63 årige Alex Sørensens liv. Han bor i Maribo og siden januar 2012, da Kommunekampen blev skudt i gang, er det lykkes han at smide 12 kilo. Inden ham meldte sig ind i Lev Livets kamp mod kalorierne, havde han på egen hånd smidt 13 kilo. Men Kommunekampen gav han et ekstra skub fremad.

- Kommunekampen var den gulerod, der gjorde, at jeg satte min træning op, siger han.

Nåede at veje 140 kilo
I 2008 nåede sundhedsambassadørens vægt helt op på 140 kilo, og lægens melding var klar. Alex Sørensen skulle tabe sig, ellers ville han få sukkersyge.

- Min morfar mistede begge ben, de sidste år han levede, fordi han havde dårligt blodomløb. Jeg vil ikke opleve sådan noget, slår Alex Sørensen fast.

Efter den dystre melding fra lægen blev Lolland Lions ambassadøren klar over alvoren og fik støvet sin gamle racer af.

- Jeg startede med at cykle tyve til tredive kilometer et par gange om ugen. Det blev så til, at jeg kom i rigtig god form, siger han.

Trillede kiloene af
I dag cykler han hver uge omkring 300 kilometer og nyder det.

- Det er pragtfuldt. Så er jeg ude i naturen og får brugt en masse kræfter, siger han.

Alt i alt har han i dag tabt 27 kilo, og til den sidste konsultation hos lægen, var konklusionen, at hans kolesteroltal er faldet, og at han næsten ikke har mere sukker i sit blod.

- Det var en skøn oplevelse. Jeg kørte hjem og var helt høj, siger hans storsmilende.

Fremadrettet satser han på yderligere at tabe 8 kilo.

Siden anden sæson af Lev Livet er skudt i gang, er Alex Sørensen også blevet sundhedsambassadør og har delt flyers og plakater ud i Maribo.  Og han arrangerer gåture hver mandag.