Knuthenborg Safaripark: Gæst stanget af bison, da han forsøgte at flytte den

En mand blev lørdag stanget af en bisonokse i Knuthenborg Safaripark. Manden steg ud af sin bil i et område, hvor det ikke er tilladt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Knuthenborg Safaripark på Lolland er kendt for sine mange vilde dyr. Et af de dyr, en tonstung bisonokse, viste i går sin vilde side frem, da den stangede en gæst.

Det burde dog ikke kunne ske, da bisonokserne går i området Dyrehaven, hvor det ikke er tilladt at forlade sin bil. Men en gæst blev tilsyneladende så træt af at vente på en flok af de store dyr, der lå på vejen og spærrede udgangen, at han modsatte sig det forbud.

- Han er steget ud af sin bil for at flytte på en bison, som han så er gået hen imod og har klappet ad eller skubbet til. Jeg ved ikke præcis, hvad han har gjort, men i hvert fald har den her bison følt sig truet og er begyndt at løbe efter ham, siger kommunikationschef i Knuthenborg Safaripark, Camilla Ellehammer Haxgart.

Hun fortæller, at bisonoksen formentlig har forsøgt at beskytte sin kalv, hvorfor den altså stangede den mandlige gæst, da han nærmede sig.

Artiklen fortsætter under billedet.

 
  Foto: Knuthenborg Safaripark

Den stangede gæst kørte fra stedet

Hvilke mén gæsten eventuelt har pådraget sig er uvist, da han ifølge øjenvidner satte sig ind i sin bil med det samme og kørte fra stedet, fortæller kommunikationschefen.

- Vi ville gerne have snakket med ham, men vi nåede ikke at fange ham, inden han kom ud af parken, siger Camilla Ellehammer Haxgart.

Der kører vagter rundt i Knuthenborg Safaripark og holder øje med, at folk ikke stiger ud af bilen, hvor det ikke er tilladt. På det pågældende tidspunkt var der dog ikke nogen ved bisonokserne. Knuthenborg Safaripark har til gengæld talt med øjenvidner til episoden.

quote I Knuthenborg foregår tingene jo på dyrenes præmisser. Det betyder, at man bliver nødt til at vente, hvis dyrene står foran en

Camilla Ellehammer Haxgart, kommunikationschef, Knuthenborg Safaripark

Vagter eller ej, så er det i sidste ende dyrene, der har det sidste ord, understreger Camilla Ellehammer Haxgart.

- I Knuthenborg foregår tingene jo på dyrenes præmisser. Det betyder, at man bliver nødt til at vente, hvis dyrene står foran en. Man må ikke bare stige ud og rykke på dem. Det er meget tydeligt, at man ikke må stige ud i de områder, lyder det.

 
  Foto: Knuthenborg Safaripark