Karen Ellemann: Man kan ikke rådgive folk at flytte til Lolland

Karen Ellemann mener ikke, at Glostrup Kommune følger Servicelovens intentioner ved at foreslå kontanthjælpsmodtagere at tage til Lolland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Social- og indenrigsminister Karen Ellemann (Venstre) mener ikke, at man skal rådgive kontanthjælpsmodtagere til at tage til en kommune, hvor huslejen er billigere.

Det skriver hun i et svar til Folketingsmedlem Kirsten Norman Andersen (SF), der havde stillet spørgsmål til ministeren, efter det kom frem, at Glostrup Kommune foreslår kontanthjælpsmodtagere, der rammes af kontanthjælpsloftet, at tage til Lolland.

- Jeg kan ikke udtale mig om den konkrete sag, som jeg kun kender fra pressens omtale. Spørgsmålet beskriver en praksis, hvor borgere med kontanthjælp bliver opfordret til at flytte til en anden kommune. Det er sådan set sagen underordnet, hvor mange borgere, der modtager kontanthjælp i den pågældende kommune. Min holdning er, at en sådan praksis ikke følger Servicelovens intentioner, skriver Karen Ellemann (Venstre).

Hun bliver også spurgt, om det er Glostrup Kommunes "ret og pligt" at opfordre sine borgere, der kommer i økonomisk uføre som følge af kontanthjælpsloftet til at flytte til fattig kommune som Lolland Kommune.

- Serviceloven pålægger ikke kommuner en pligt til at opfordre borgere med kontanthjælp til at flytte til en anden kommune - tværtimod. Hvis der er eksempler på, at borgere bliver vejledt på en sådan måde, så har man misforstået opgaven med at hjælpe borgere i økonomiske eller sociale problemer, skriver ministeren.