¨

Kampen for Lykke Fayes mand har virket

Foto: TV ØST

I Nakskov er Lykke Faye åndet lettet op. Hendes mand er dømt til døden i Gambia og skulle være henrettet inden midten af september. Men nu har internationalt pr

- Lige nu betyder det, at vi kan trække vejret, og at det pres, der har hængt over os, er lettet lidt, fortæller Lykke Faye.

Henrettelser bremset i sidste minut
Det var Amnesty International, der sms'ede til hende i weekenden med nyheden om, at Gambia har indstillet henrettelserne af dødsdømte fanger. Det betyder blandt andet, at Lykke Fayes mand, Batch Faye ikke bliver henrettet her i september som planlagt.

- Det er rigtig nyt, at han (præsidenten, red.) går ud og lader sig presse på den her måde. Så det er bare super positivt, siger Lykke Faye og fortsætter:

- Man kan håbe, at der et eller andet sted ligger et menneske inde i ham også.

Uskyldig dømt
Batch Faye er far til den yngste af Lykke Fayes tre børn og har været far for alle tre, da familien levede sammen. Men nu har han i otte år siddet fængslet på dødsgangen - dømt for et mord, Lykke Faye er overbevist om, han ikke har begået.

Jeg ved, at han ikke har gjort det, men der er også tydelige tegn på, at han er blevet dømt på forkert grundlag. Obduktionsrapporten fra den dræbte er på mystisk vis forsvundet, vidner, der aflagde vidneforklaring i den første retssag er lige pludselig væk, og siden er den dommer, der dømte Batch og andre fanger også forsvundet, fortæller hun.

Næste skridt: ny retssag
Den enlige mor i Nakskov håber nu, at præsidentens indrømmelser overfor de dødsdømte fanger ikke stopper her, men at Batch Faye også får en ny rettergang.

Lykke Faye vil i hvert fald kæmpe videre for at det sker.

- Jeg har fuld tillid til, at han (Batch Faye, red) bare skal have den retssag, han har krav på, og så kommer han helt sikkert ud, siger hun.

Suspenderingen af henrettelser i Gambia sker efter massivt pres fra det internationale samfund. Et pres, som Lykke Faye blandt andte har været med til at sætte i gang herhjemme, og som hun har fået opbakning til fra mange sider.

02:09 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App