Kajakstjerne fra Maribo vinder OL-bronze

Emma Aastrand Jørgensen, der indtil den 1. januar roede for Maribo Kajakklub, fik bronze i 200 meter enerkajak efter en meget tæt afslutning.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Tidligere Maribo-roer Emma Aastrand Jørgensen sikrede sig tirsdag morgen en bronzemedalje i 200 meter enerkajak ved OL i Tokyo.

quote Det jo vildt. Jeg er mega stolt, og så er det bare pisse hårdt, og jeg er mega berørt over, jeg ikke kan være der

Jette Aastrand

Starten lød klokken 04.30 tirsdag morgen. Og Emma Aastrand Jørgensens mor, Jette Aastrand, var tydeligt berørt efter at kunne se sin datter modtage medaljen hjemme fra sommerhuset på Marielyst. 

- Det jo vildt. Jeg er mega stolt, og så er det bare pisse hårdt, og jeg er mega berørt over, jeg ikke kan være der, fortæller Jette Aastrand til TV2 ØST.

Og der gik heller ikke længe efter sejren før mor-Jette fik kontakt til sin datter.

- Hun ringede til os meget kort efter, så det var fint. Vi var lige på facetime. Hun sagde, hun var glad, og at hun glædede sig til at få medaljen rundt om halsen. Men hun havde ikke så meget tid, for hun skulle svare på alt muligt andet, men det er jo vildt altså, fortæller Jette Aastrand. 

Medaljen er 25-årige Emma Aastrand Jørgensens anden ved et OL. I 2016 i Rio vandt hun sølv i 500 meter enerkajak.

Den distance stiller hun også op på i Tokyo. Der er indledende heats på distancen onsdag.

Derudover er hun en del af den danske firerkajak sammen med Bolette Nyvang Iversen, Julie Frølund Funch og Sara Corfixsen Milthers. Den skal i vandet første gang fredag.

Næsten en sølv medalje

Emma Aastrand Jørgensen stillede op til finalen med næsthurtigste tid fra semifinalerne, og den præstation fulgte hun næsten op, da der blev kæmpet om medaljer.

Danskeren blev i første omgang udråbt som sølvvinder foran spanieren Teresa Portela, men det blev siden korrigeret til bronze efter et nærmere kig på tv-billederne.

Spanieren distancerede danskeren med blot knap to hundrededele. Teresa Portelas tid blev 38,883 sekunder, mens Jørgensens blev 38,901 sekunder.

Lisa Carrington sikrede sig guldet i ny olympisk rekordtid, der nu lyder på 38,120 sekunder. Det er tredje OL i træk, at den 31-årige newzealænder vinder guld.

Det er sjette gang ved dette OL, at Danmark sikrer sig en medalje. Høsten hedder nu to guldmedaljer, én sølvmedalje og tre bronzemedaljer.