¨

Kærlighedsstormen blæser stadig

Foto: TV ØST

Lolland-Falster Lovestorm har næsten 23.000 likes på facebook.

Torsdag aften viser TV2 det tredje program i serien "På Røven i Nakskov". Serien har, som bekendt, vakt stor debat. Den er både blevet kritiseret for at rakke ned på landsdelen men også rost for at give taletid til den fattige del af Danmark. 

Fra begyndelsen har facebookgruppen Lolland-Falster Lovestorm sendt kærlighedserklæringer til Sydhavsøerne ud på de sociale medier som modreaktion. Lige nu har gruppen næsten 23.000 medlemmer. 

- Vi er helt vildt overraskede over, at så mange har klikket synes godt om Lolland-Falster Lovestorm. Vi havde regnet med omkring 500, siger Anne-Lise Becker, som er en af initiativtagerne fra netværket Quality Lolland-Falster.

Men hvad betyder kærlighedsstormen egentlig for Lolland og Falster? Er det overhovedet muligt at gøre status efter to uger?

- Vi har fået en fællesskabsfølelse. Vi er pludselig 23.000 ambassadører, der gerne vil fortælle de gode historier fra Lolland og Falster. Det er helt fantastisk, siger Anne-Lise Becker.

Lovestormen er blevet kritiseret for at tegne et for lyserødt billede af Lolland og lukke øjnene for de sociale problemer, som TV2-serien sætter fokus på. En af dem, der var skeptiske, da lovestormen blev lanceret, er sognepræst i Østofte Hans Maaløe.

- Det var godt, at der er mange mennesker, der fortæller de postive historier om fremskridt og kærlighed til landskabet og historien og befolkningen og så videre, men det var ikke godt, at lovestormen var en protest imod det program, som vi skal have, for vi skal have highlightet, om vi i 2015 kan leve med, at der er mennesker, der i den grad taber, siger Hans Maaløe.

Han mener dog, at kærlighedsstormen har fundet et fornuftigt leje, som ugerne er gået.

På gaden i Nakskov er meningerne om lovestormen delte.

- Jeg tror, at det virker. Vi får mulighed for at vise hele landet alt det, som Nakskov også er, siger Marianne Andersen, der betyrer en grillbar i byen.

- Jeg synes, at det er nogle ynkemennesker, der sidder og siger, aj, det er så forfærdeligt, at Nakskov bliver udstillet så dårligt. De går simpelthen så meget op i, at det skal se bedre ud, end det er. Jeg kan godt se, at der er velfungerende mennesker på Lolland, men der er altså også mange, der er på offentlige ydelser, siger Janina Feldskov

Uanset hvad håber initiativtagerne bag lovestormen, at den kan sende vindstød mod Christiansborg.

- Der er jo snart valg, og de 23.000 personer, vi har rejst på så kort tid, er jo også vælgere, så jeg forestiller mig, at udkanten bliver et ret interessant emne i den kommende valgkamp, siger Anne-Lise Becker.

[video:videonode:249119]

 

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App