¨

Kæmpeskib grundstødt ved Lolland

Foto: TV ØST

(OPDATERET) Et 87 meter langt fragtskib er gået på grund ved Lolland. Et forsøg på at trække det fri ved højvande er slået fejl.

Det 87-meter lange fragtskib Fortuna er gået på grund under indsejlingen til Bandholm Havn.

Det oplyser Søværnet til TV2 ØST.

Skibet gik på grund tirsdag middag, og et forsøg på at trække skibet frit igen tidligt onsdag formiddag er slået fejl, oplyser Søværnet.

Fortuna ligger derfor stadig på stedet sammen med slæbebåden Sontinja.

87-meter skib til fragt

Ifølge TV2 ØSTs oplysninger var Fortuna var på vej fra Rønne til Bandholm Havn med granitskærver, da hun stødte på grund.

Der er tale om et 87-meter langt fartøj, der sejler med tørlast som grus eller sten. Skibet sejler under Bahamas-flag. Skibet er bygget i 1993.

Kort efter grundstødningen blev patruljeskibet Nymfen sendt til stedet, og fik senere følgeskab af miljøskibet Marie Miljø. Der er dog ikke konstateret olieudslip som en følge af grundstødningen.

 - Det er hel normal rutine, at vi sender et fartøj ud ved grundstødninger for at se, om der opstår problemer, fortæller Kjeld Gaard Frederiksen, stabsvagt ved Søværnets Operative Kommando.

Trækkes forhåbentlig fri i nat

Planen nu, at skibet skal lettes for en del af sin last, før man igen forsøger at trække hende fri.

- I aften kommer et skib til stedet, som kan tage så stor en del af lasten omborg, at Fortuna burde kunne trækkes fri. Det prøver vi ved højvandet omkring klokken 3 i nat, siger Kjeld Gaard Frederiksen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App