Kæmpe genbrugsbutik åbnet: - Vi har fået en fantastisk start

1100 kvadratmeter genbrugsbutik er netop åbnet i Nakskov, hvor kunderne har taget overraskende godt imod forretningen, lyder det fra folkene bag.

Mandag morgen var de i alt 500 meter hylder fyldt med tøj, ting og boligtilbehør i genbrugsforretningen på Strandfogedvej i Nakskov.

Men så åbnede butikken, og kunderne har taget så godt imod den nye Røde Kors butik, at varerne er revet væk de to første dage.

- I går (tirsdag, red.) måtte vi kæmpe for at fylde hylderne op, for da havde vi simpelthen solgt så meget. Vi gik ellers før åbningen og snakkede om, at 500 meter hyldeplads nok var lige i overkanten, så det har været helt overvældende, at så mange allerede har været forbi, lyder det fra Jane Falster, der er formand for Røde Kors, Vestlolland.

Artiklen fortsætter under billedet.

En af landets tredje største Røde Kors genbrugsbutikker er netop åbnet i Nakskov. Hele 1100 kvadratmeter butikslokale og 500 kvadratmeter til lager, køkken og mødelokale byder den nye adresse på.
En af landets tredje største Røde Kors genbrugsbutikker er netop åbnet i Nakskov. Hele 1100 kvadratmeter butikslokale og 500 kvadratmeter til lager, køkken og mødelokale byder den nye adresse på. Foto: Jane Falster, Røde Kors, Vestlolland

På åbningsdagen havde forretningen 428 besøgende, og tirsdag havde de den største omsætning på en tirsdag nogensinde, lyder det fra formanden. 

- Mandag regnede det hele dagen, så vi var ret overraskede over, at der kom så mange, men det er fantastisk at få sådan en start, siger hun. 

Genbrugsbølgen drøner derudaf

Røde Kors havde indtil i mandags to forretninger i Nakskov, men nu nøjes de med et enkelt lokale. Til gengæld er det 1100 kvadratmeter stort og dermed en af landets tre største Røde Kors butikker.

Dertil kommer 500 kvadratmeter lager, køkken og mødelokale, og noget tyder på, at der er kunder nok til at fylde lokalerne.

- Der er en genbrugsbølge, og den drøner bare derudaf. Folk tænker meget på klima og miljø, og vi har mange unge, der kommer og køber tøj, men også boligtilbehør og køkkenudstyr er populært. Og så ligger vi jo i et sommerhusområde, så vi har også kunder, der kommer og skal have en kommode eller noget andet til sommerhuset, fortæller Jane Falster.  

Jane Falster og genbrugsbutikken i Nakskov fik onsdag besøg af generalsekretær Anders Ladekarl.  Også Lolland Kommunes borgmester Holger Schou Rasmussen (S) markerede åbningen med et besøg.

Jane Falster og Anders Ladekarl
Foto: Lars Andersen - TV2 ØST