Julehjælpen slår alle rekorder

Økonomisk rekord for Dansk Folkehjælp i Holeby. Juleindsamlingen er nået op på 5,4 millioner kroner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Julehjælpen har i år slået alle rekorder, skriver Ekstra Bladet.

Juleindsamlingen som bladet for fjerde år har gennemført sammen med den humanitære organisation Dansk Folkehjælp, er i år nået op på lige knapt 5,4 millioner fra en beskeden start i 2007 på 600.000 kr.

Ud over at være en ny økonomisk rekord, betyder resultatet også, at Dansk Folkehjælp kan give julehjælp til samtlige de 3.947 fattige børnefamilier som er blevet godkendt til julehjælp.

Dansk Folkehjælp arbejder sammen med de kommunale socialcentre for at sikre, at hjælpen går til de rigtige familier. Samlet har der i år været 6.100 henvendelser om julehjælp.

Da indsamlingen blev gjort op i går, var der kommet 5.393.667 kroner i kassen. Faktisk 2.065 kr. mere, end der er brug for.

- Det her resultat havde vi ikke forestillet os i vores vildeste fantasi. Vi havde sat os et ambitiøst mål på fire millioner, som vi var bekymrede for ikke at kunne nå.

Det er både Dansk Folkehjælps generalsekretær Klaus Nørlem og Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen enige om.

- Jeg er fuldstændig overvældet og vil gerne takke alle, som har bidraget. Der er brug for hver en krone, fordi behovet for at hjælpe fattige familier i Danmark aldrig har været større, tilføjer Poul Madsen.

- Det er et klart signal, befolkningen med denne opbakning til juleindsamlingen sender til politikerne. Vi har haft et officielt fattigdomsår i EU med fantastik få politiske visioner for at ændre vilkårene for 200.000 fattige i Danmark. Jeg synes befolkning med deres opbakning viser, at vi alle bliver nød til at tage det store antal fattige i Danmark alvorligt, siger Klaus Nørlem.

En uventet politisk opbakning blev det dog til, da Socialministeriet gav et bidrag til indsamlingen på 500.000 kr. ud af en samlet bevilling på tre millioner til organisationer, der uddeler julehjælp.

 

/ritzau/