Jobfest i Nakskov: Vestas klar med stor rekrutteringsplan mandag

En voksende efterspørgsel på en særlig havvindmølleplatform kan betyde, at der er en jobfest på vej hos Vestas i Nakskov.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De venter med spænding i Nakskov.

Der kan nemlig være en rigtig god nyhed på vej fra MHI Vestas, der er havvindmøllesamarbejdet mellem danske Vestas og Mitsubishi Heavy Industries.

I en pressemeddelelse inviterer MHI Vestas på mandag til en stor jobannoncering for MHI Vestas' fabrikker i Nakskov og Lindø

Der er ifølge selskabet tale om en bemærkelsesværdig rekrutteringsmeddelelse. Selskabet nævner dog ikke mere om omfanget.

- Jeg kan på nuværende tidspunkt ikke oplyse, hvor mange arbejdspladser det drejer sig om for Nakskovs vedkommende, siger Anders Riis, pressechef hos Vestas Wind Systems, til TV ØST.

Oplever stigende efterspørgsel

Det bliver først offentliggjort på et pressemøde mandag ved fabrikken i Lindø, hvor klima- og energiminister Lars Christian Lilleholt (V) ligeledes vil deltage sammen med topledere fra MHI Vestas. 

Årsagen bag de nye ansættelser er, at MHI Vestas fortsat ser en voksende efterspørgsel efter dets verdensrekordbrydende V164-havvindmølleplatform, fremgår det.

- Og den efterspørgsel efterkommer vi med produktion, siger Anders Riis.

Vestas har ellers på det seneste været forbundet med fyringer, idet flere hundrede medarbejdere i 2016 er blevet fyret på vingefabrikken i Lem.