¨

Japanere gæster Lolland

Foto: TV ØST

Der er i denne uge eksotisk besøg fra Japan. Flere japanske skoleelever besøger Søndre Skole i Røby for at lære om grøn teknologi og kulturelle forskelle.

12 elever, 3 lærere og en embedsmand har lagt vejen forbi Lolland. De gæster i øjeblikket 8. klasserne på Søndre Skole I Rødby. 

De skal blandt andet lære om de kulturelle forskelle mellem Danmark og Japan. Dem er der en del af, fortæller elev Yusuke Kato fra Higashimatsushima.

- I den japanske skole holder lærerne øje med eleverne hele tiden, men de danske lærere ser meget søde ud, og der er en hyggelig stemning i klassen, fortæller han.

Gæsterne skal også lære om grøn og bæredygtig teknonologi under deres besøg i Danmark. Det er en af de årsager til, at de netop besøger Lolland, der er særligt stærk på dette felt.

- Vi er kommet til Danmark, fordi Higashimatsushima har et stort ønske om at kommunikere med udlandet og især Danmark, hvor vi har en genopbygningaftale, siger Hiroaki Ishiguro, der er lærer på Naruse Mirai Junior High School og lige nu gæster Danmark.

Det er nenmlig ikke første gang Lolland får besøg af Japanere. Både japanske ministre, turister og tv-hold har gæstet Lolland for at lære mere om grøn og bæredygtig teknologi. Det resulterede blandt andet i en dokumentarfilm i 2011, som den nationale tv-station fra Japan tog til Lolland for at filme. Dokumentarfilmen endte med at blive set af mere end 30 millionere seere. 

For de danske elever er det også en speciel oplevelse at få besøg fra den anden side af Jorden.

- Jeg syens det er meget sjovt, men man forstår ikke så meget af det, de siger. Det er lidt mærkeligt, men ellers er de jo fine og flinke, siger Mikkel Mix fra 8.C på Søndre Skole. 

Både de unge japanere og danskere har dog kunne lære meget af besøget. Særligt på et område har de japanske elever lært af danskerne.

- Den danske skole er meget foran med IT. Vi bruger ikke computere og IT så meget i skolen, men det ville jeg ønske, vi gjorde, siger Yusuke Kato.

Men det er ikke kun det faglige, eleverne kan tage med sig. Måske er det også et venskab på vej mellem Yusuke Kato og Mikkel Mix. 

- Måske kunne man tage til Japan og besøge dem, siger Mikkel Mix.

Japanerne er på Lolland indtil i morgen eftermiddag, hvorefter de blandt andet skal beøge Christiansborg, før turen går hjem til Higashimatsushima på mandag.

02:41 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App