¨

Jagten på forbudt krudt er gået ind

Foto: TV ØST

Ved Danmarks færgeruter til Tyskland er Skat og Udlændingekontrollen særligt vågne i årets sidste dage.

I dag blev nytårskrudtet frigivet i Tyskland. Derfor vogter Skat og Udlændingekontrol nu ved grænserne for at opstøve knaldperler, kanonslag og heksehyl. Vicepolitikommisær Tommy Ritter har stået her i dagene op til nytår de sidste mange år for at gentage ritualet:

- Enhver form for indførsel af fyrværkeri til Danmark er faktisk ulovligt. Derfor er vi nødt til at stå her hver gang, det er ved at være nytår, fortæller han.

Først på dagen blev en pakke med både raketter og knaldperler fundet hos en svensk familie på vej hjem gennem Danmark. Også danskere krydser dagligt grænsen for at købe ind til nytårsfesten, og ikke alle kender reglerne.

Blandt andet Mike Galek og Jonas Bundgaard fra Maribo og Bandholm var i dag taget på nytårsindkøb i den tyske grænseby Burg, og for dem var forbuddet mod at købe nytårskrudt med hjem lidt af en overraskelse.

- Tænk at man sådan kan komme til at kriminalisere sig selv uden at vide det, løs det fra Mike Galek.

Bøden er dog til at få øje på. Man lyder på minimum 5000 kroner. Efter i dag er der altså nogle, der får sig en knap så festlig nytårshilsen, og ved kontrollen i Rødby er Tommy Ritters konklusion klar.

- Ja, man kan måske nok lade sig friste til at spare lidt på krudtet, men det bliver nu alligevel dyrt i sidste ende, fastslår han.

02:27 Luk video

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App