Irmahønen holder housewarming på Knuthenlund

I dag slog Knuthenlund Gods dørene op til storslået housewarming for den kendte Irmahøne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Selvom man kun har fået midlertidig opholdstilladelse, så kan man godt holde indflytterfest alligevel.

Det var i hvert fald tilfældet, da Knuthenlund Gods i dag slog dørene op til en storslået housewarming for Irmahønen. Den forlod for nylig sin plads ved Sortedams Dossering på Nørrebro i København, fordi der skal laves taglejligheder i den bygning, hvor hønen normalt har sin rede. 

Og på Knuthenlund er de meget glade for at få en ny beboer.

- Vi er glade for at have ’udvidet vores besætning’ her på Knuthenlund med endnu en beboer, der sætter pris på økologi, biodynamik og dyrevelfærd. Den glæde vil vi gerne dele, siger godsejer Susanne Hovmand. 

Artiklen fortsætter under billederne.

Irmahønen har fået plads ved siden af godsets gårdbutik.
Irmahønen har fået plads ved siden af godsets gårdbutik.
Foto: Anders Garde - TV ØST
Irmahønen må kun bo på Lolland i et år.
Irmahønen må kun bo på Lolland i et år.
Foto: Anders Garde - TV ØST

Kun på tålt ophold

Knuthenlund bød indenfor i samarbejde med Irma, og der var sørget for både underholdning og noget godt til ganen. Blandt andet kom Michelin-kokken Francis Cardeneau, der tidligere har arbejdet hos Mash, Le Sommelier og Umami, forbi.

Og for de mindre festgæster var der mulighed for at komme helt tæt på de sortbrogede grise og deres grislinger, ligesom bålpladserne indbød til den helt store snobrødsbagning. 

Irmahønen har kun fået tålt ophold på Knuthenlund af Lolland Kommune. Den må nemlig kun være der ét år, og den må ikke lyse mellem klokken 20.00 og 08.00, fordi de lysende røde, gule og grønne farver på hønen er så kraftig.

Hvor lang tid hønen skal være på rekreationsophold et stykke fra sit normale hjem vides endnu ikke.

Irmahønen har haft til huse på Nørrebro siden 1936, og den har vist sig at være en populær dame. Da Irma ledte efter et nyt midlertidigt hjem til hønen, kom der flere hundrede bud. Valget faldt på Knuthenlund Gods, da de prioriterer dyrevelfærd og økologi højt.