Ingen reagerede mens kvinde lå død (Video)

Det er blevet tid til eftertanke i Nakskov. I mere end tre måneder boede en ældre mand sammen med sin døde kone. Flere havde undret sig, alligevel var der ingen, der gjorde noget.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var på en villavej i Nakskov, at den ældre mand i mere end tre måneder levede, mens hans kone gennem 40 år lå død på sofaen.

Især den ældre mand holdt sig, også mens hans kone levede, mest for sig selv. Det var derfor ikke helt usædvanligt, at han i de mere end tre måneder, som konen lå død, ikke kom uden for en dør.

- Man har kunnet fornemme, at de gerne ville passe sig selv, og jeg har ikke kendt dem nok til at registrere, om der var noget anderledes, siger Susanne Lund Madsen, som bor på samme vej.

Den private madudbringning var den eneste, der så den ældre mand hver dag, da en chauffør herfra leverede måltider til ham. Og det var også her, at man i sidste ende meldte situationen til politiet.

- Chaufføren havde lagt mærke til, at det ikke længere var konen, der tog imod maden. Der lugtede også fra huset, og når chaufføren spurgte til konen, så svarede manden undvigende, fortæller Pernille Petersen, indehaver af Stoppestedet.

Der var også andre som alarmklokkerne ringede for, da ingen længere så kvinden.

- Jeg havde sagt til min mand: Bare der ikke ligger én død derinde. Det havde jeg sagt flere gange, fortæller Irene Borre, som er nabo til ægteparret.

Spørgsmålet, der melder sig er, hvorfor reagerede ingen noget før?

- Måske fordi man ikke så gerne blander sig, og da kvinden levede fungerede det hele jo, siger Pernille Petersen, indehaver af Stoppestedet.

- Hvorfor reagerede vi ikke... Ja, fordi man ikke vil blande sig - det gør man jo ikke, siger Irene Borre, nabo til ægteparret.