Ingen politisag om børnemishandling

Der er ikke grundlag for mistankerne om, at børn er blevet mishandlet og misbrugt hos Faderhuset på Lolland. Politiet dropper sagen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er ikke holdepunkt for at antage, at der er foregået noget strafbart. Derfor har Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi besluttet ikke at indlede en efterforskning af, hvordan børnene bliver behandlet hos Menigheden Faderhuset på Lolland.

Politiet har undersøgt to konkrete anmeldelser. Den første kom, da et tidligere medlem af menigheden 13. april i TV-Avisen sagde, at han havde kendskab til, at et mindreårigt barn var udsat for et seksuelt overgreb, som myndighederne ikke fik noget at vide om. Den sag er henlagt, uden at der er rejst sigtelse.

Et andet tidligere medlem af menigheden anmeldte 24. oktober, at lederne på en sommerlejr tre år tidligere skulle have afstraffet børn fysisk. Heller ikke her er der noget at komme efter for retssystemet, oplyser vicepolitiinspektør Søren Ravn-Nielsen.

De unge, som mishandlingen på sommerlejren skulle været gået ud over, har ikke selv anmeldt, hvad der skete. Politiet ved, hvem de er, og alle var over 18 år, da sommerlejren blev holdt.

- Undersøgelserne, der er foretaget i anledning af anmeldelsen, giver ikke holdepunkter for at antage, at der er begået strafbare forhold. Sagen er på den baggrund henlagt, oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Politiet har ikke talt med de unge, der angiveligt blev mishandlet under sommerlejren. Det skyldes, at de alle dengang var over 18 år og derfor selv har haft mulighed for at indgive anmeldelse, såfremt de ønskede det.

- Vi ved, hvad de har været udsat for, og det er ikke noget, der i sig selv tangerer en overtrædelse af straffeloven, siger Søren Ravn-Nielsen.

Lolland Kommune holder dog fortsat øje med, hvad der foregår på det tidligere hotel i Bandholm. Kommunen undersøger fortsat de henvendelser, som børne- og ungerådgivningen har fået fra Børns Vilkår, oplyser rådgivningens chef, Lotte Christensen.

/ritzau/