Indstiller eftersøgning: Tysker er formentlig druknet

SOK opgiver at finde en 67-årig tysker, der onsdag kæntrede i sin båd. Chancen for, at finde ham i vandet ud for det sydlige Lolland er for lille, lyder det.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Søværnets Operative Kommando og politiet indstiller nu den storstilede eftersøgning af en 67-årig, tysk mand, der onsdag kæntrede i sin båd på en fisketur med sin 22-årige søn.

De to tyskere var ifølge politiet sejlet ud fra det sydlige Langeland i en større gummibåd med motor onsdag eftermiddag omkring klokken 16.30 og på et tidspunkt kæntrer båden et sted i farvandet mellem Langeland og Rødbyhavn.

Den 22-årige søn fik reddet sig op af vandet og blev torsdag eftermiddag fundet forkommen af vindmøllemedarbejdere på en stenopsætning omkring en havvindmølle ud for Rødbyhavn på det sydlige Lolland. Ifølge politiet fortalte den unge tysker, at han var kæntret i en båd aftenen forinden.

-  Han fortæller, at hans far var med ombord og stadig mangler, oplyser vagtchef Bo Georg Petersen hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

SOK indledte derfor torsdag omkring klokken 18 en stor eftersøgning af tyskeren til havs med både helikopter og flere skibe. Eftersøgningen var stærkt koncentreret omkring farvandet ud for Rødbyhavn.

-   Der var en kraftig sydøstlig strøm, så derfor ledte vi intensivt der. Vi har sammen med SOK også tjekket strandene i området. Det samme har Fyns Politi gjort på Langeland, men ingen af os har fundet noget, fortæller vagtchefen.

Eftersøgningen fortsatte til omkring klokken 22 torsdag aften, men vil altså ikke blive genoptaget.

-  SOK har vurderet, at der ikke længere er nogen mulighed for, at finde ham i live, siger Bo Georg Petersen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. 

Den 22-årige søn er foreløbigt indlagt på Nykøbing Sygehus og har det ifølge politiet rent fysisk godt efter ulykken.