Ikonisk bro på Lolland skal gennemrenoveres - bliver opgraderet med sauna til vinterbaderne

Badebroen på bredden af Nakskov Fjord skal med 1,5 millioner kroner i ryggen renoveres og opgraderes med svedehytte til glæde for vinterbaderne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

150 meter ud fra kysten strækker badebroen på Hestehovedet strand sig ud over vandet i Nakskov Fjord. Den arkitekttegnede bro har stået på stedet i knap 30 år – siden 1992 – og er blevet et vartegn for stedet.

Men skiftende påvirkninger fra vind og vejr har sat sine spor. Broen trænger til en kærlig hånd og bliver nu med midler fra Realdania, Nordea Fonden, A.P. Møller Fonden og Lolland Kommune sikret mange år ind i fremtiden. Tilsammen er der bevilliget 1,5 millioner kroner til projektet.

Det skriver Lolland Kommune i en pressemeddelse.

quote At have en sauna på broen vil kunne fuldende min vinterbade-oplevelse

Maria Pryds Mikkelsen, vinterbader

Pengene rækker både til, at selve broen bliver renoveret - men også, at badehuset for enden af broen opgraderes med en sauna og omklædning, som skal gøre det mere attraktivt at bruge stedet til vinterbadning.

Vinterbadere jubler

En af dem, der ser særligt frem til det, er vinterbaderen Maria Pryds Mikkelsen. 

- At have en sauna på broen vil kunne fuldende min vinterbade-oplevelse. Lysten til at hoppe i varmt tøj og skynde sig hjem vil nu blive afløst af en tur i en varm sauna og endnu flere dyp i vandet, siger hun i pressemeddelelsen.

Hos den lokalpatriotiske forening Lolland-Falster Lovestorm – hos hvem den arkitekttegnede badebro har så stor en plads i medlemmernes hjerter, at den pryder foreningens hjemmeside – er formand Kirsten Sydendal overbevist om, at en renovering af badebroen får en positiv betydning for lokalområdet.

- Jeg er sikker på, at projektet vil give badebroen et tiltrængt og kærkomment løft, og at Lovestormerne som resultat vil kvittere med endnu flere besøg, fotos og positiv borgerdrevet formidling, der gavner hele vores område, siger hun i pressemeddelelsen.

Artiklen fortsætter under videoen.

 

Tim Jeppesen er programdirektør for Nakskov 2030, der har til formål at gøre byen med tilhørende omegn mere attraktivt. Her spiller Hestehovedet en vigtig rolle:

- De projekter, vi nu gennemfører på Hestehovedet, vil være vigtige bidrag til at realisere vores mål om at udvikle og udbygge Hestehovedet som et rekreativt naturknudepunkt, hvor man kan se, bruge og mærke naturens og fjordens fantastiske kvaliteter, siger han i pressemeddelelsen.

Projektet med etableringen af saunaen gik i gang i slutningen af oktober, og projektet udvikles over efteråret og året ud. Selve udførelsen af projektet vil ske i foråret 2021, og saunaen forventes at kunne tages i brug i slutningen af foråret 2021.