I dag udløber grænsekontrollen i Rødby og Gedser

Grænsekontrollen bliver dog med al sandsynlighed forlænget endnu engang, lyder det fra TV 2. Så længe, der foreligger en "alvorlig trussel" mod den offentlige orden i landet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Selvom den midlertidige grænsekontrol udløber tirsdag betyder det formentlig ikke, at mandskabet fra politiet kan pakke sammen i henholdsvis Rødby og Gedser.

Grænsekontrollen bliver nemlig med al sandsynlighed forlænget, skriver tv2.dk.

Siden den 4. januar har især Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi ellers haft travlt med at tjekke id-papirer og udføre stikprøvekontroller blandt de rejsende ved den dansk-tyske grænse og arbejdet kommer til at fortsætte, lyder analysen fra TV 2.

Så længe, der foreligger en ”alvorlig trussel mod den offentlige orden eller indre sikkerhed” kan Danmark nemlig indføre kontrol ved grænserne ifølge Schengen-reglerne, som er dem, der dikterer grænselovene i EU.

- Flygtningepresset er ikke gået af, og når man engang vil lempe kontrollen, vil det ske i samarbejde med Sverige. Man vil ikke have en ophobning af flygtninge i København – og når svenskerne har kontrol, tvivler jeg på, at man vil fjerne den danske. Den bliver forlænget. Alt andet ville overraske mig, siger ifølge TV 2s politiske analytiker Peter Lautrup-Larsen.

Grænsekontrollen blev senest forlænget den 3. februar.